Młode talenty kulinarne zaprezentują się w Hotelu Zamek Ryn

2013-02-03, 17:45:12

L’Art de la cuisine Martell 2013 – tak nazywa się konkurs młodych talentów sztuki kulinarnej, którego kolejna edycja odbędzie się w dniach od 1 do 3 marca 2013 roku, w hotelu Zamek Ryn na Mazurach – dowiadujemy się z portalu Mazury Aktywne.pl

Stare mury XIV-wiecznego zamku w połączeniu z eksplozją kulinarnych pomysłów, prezentowanych przez młode kadry branży gastronomicznej, stanowić będą specyficzną scenerię jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce.

Startujący w zawodzie młodzi adepci sztuki kulinarnej, którzy przecież muszą już mieć na koncie pewne osiągnięcia, skoro zostali zakwalifikowani do konkursu, oceniani będą przez dwa osobne zespoły jurorskie. Pierwszy składał się będzie z gwiazd estrady i ekranu, a drugi z największych autorytetów sztuki kulinarnej w Polsce.

Zadaniem na tegoroczny konkurs będzie przygotowanie potrawy w formie dania głównego, na osnowie Kurczaka Bjafagel Premium. Po jej wykonaniu uczestnicy konkursu będą musieli dobrać najbardziej odpowiedni rodzaj koniaku Martell. ##

Wśród laureatów wcześniejszych edycji konkursu znalazły się między innymi ekipy tak renomowanych hoteli, jak: Intercontinental Warszawa, Andel’s Łódź, Restauracja Ancora, Sheraton Sopot, Le Meriden Bristol czy Zamek Dubiecko. Zwycięzca tegorocznego konkursu otrzyma nominację do Kulinarnego Pucharu Polski.

Hotel Zamek Ryn, to XIV-wieczny budynek zaadoptowany na Centrum Kongresowo-Wypoczynkowe. Obiekt położony jest w miejscowości Ryn, pomiędzy jeziorami Ołów i Ryńskie, na szlaku Wielkich Jezior Mazurskich. Hotel oferuje 161 pokoi i apartamentów, z czego 21 pokoi znajduje się w Willi Pod Zamkiem. Atutem hotelu jest możliwość organizacji spotkań firmowych w licznych salach konferencyjnych. Zadaszony dziedziniec zamkowy na 900 osób daje możliwość realizacji niezwykłych wydarzeń na skalę europejską.


Źródło: Mazury Aktywne.pl



www.hotelinfo24.pl