Marcin Sasin szefem kuchni nowej restauracji InAzia w warszawskim Sheratonie

2013-02-18, 18:46:31

Nowa restauracja warszawskiego hotelu Sheraton zaproponuje klientom kuchnię południowo-wschodniej Azji. Kulinarne smaki obejmować będą potrawy tradycyjnych kuchni takich krajów, jak: Tajlandia, Wietnam, Singapur, Chiny i Indonezja – czytamy w portalu Poradnik Restauratora

Dania w hotelowej restauracji przygotowywane są zgodnie z oryginalnymi przepisami uzupełnionymi jednak nowoczesnymi trendami kulinarnymi. Jedno się wszakże nie zmieniło. Są to oryginalne składniki potraw sprowadzane bezpośrednio z Azji.

Potrawy przygotowuje się tradycyjnie jednakże w połączeniu z kuchnią molekularną i metodą sous vide (metodą polegającą na długim gotowaniu próżniowo zapakowanych produktów w niskiej temperaturze, poniżej wrzenia). Same potrawy ostateczną swoją formę przyjmują już na oczach klienta, przy jego stoliku.

Wśród wielu proponowanych w nowej restauracji potraw na uwagę zasługują szczególnie: halibut przyrządzony w mleku kokosowym z groszkiem i trawą cytrynową, zupa tom yam kung z krewetkami, kolendrą, pomidorami i chili oraz szereg dań z woka przygotowywanych przez Wok Mastera z Bali.

Szef kuchni, Marcin Sasin swoje zawodowe doświadczenie zdobył korzystając z opieki wybitnych tajskich szefów kuchni w Polsce, a także  wyniesionych z licznych podróży do Azji. ##

Sheraton Warsaw Hotel to jeden z najbardziej luksusowych hoteli w Warszawie, położony w samym sercu miasta, przy Placu Trzech Krzyży. W hotelu znajduje się 350 pokoi w tym 24 luksusowe apartamenty i 60 pokoi o podwyższonym standardzie. W hotelu Sheraton znajduje się 16 sal konferencyjnych i bankietowych, w tym siedem z naturalnym oświetleniem. Przez całą dobę czynny jest klub Sheraton Fitness.


Źródło: Poradnik Restauratora – 18.02.2013



www.hotelinfo24.pl