Warsztaty kulinarne „Kuchnia Wellness” w Pałacu Mierzęcin

2013-02-21, 17:51:58

Obiekt w Mierzęcinie, położony w województwie lubuskim, w połowie drogi pomiędzy Poznaniem a Szczecinem, znana w Polsce marka w dziedzinie kuchni wellness organizuje w dniu 9 marca 2013 roku, Warsztaty Kulinarne – Kuchnia Wellness – relacjonuje portal Spa-Info.pl

Uczestnicy warsztatów będą mogli nauczyć się przygotowywania atrakcyjnych potraw, które oprócz doznań smakowych, wpływają na funkcjonowanie całego organizmu, zapewniając dobór i skuteczność wchłaniania witamin i minerałów znajdujących się w ich składnikach.

Menu przygotowane na warsztaty stanowi doskonały bodziec do wzięcia udziału w tych zajęciach. Znajdują się tu bowiem między innymi: sałatka z wędzoną kaczką, kozim serem i sosem poziomkowym, mulle z pomidorkami koktajlowymi w delikatnym sosie curry, orientalna zupa z krewetkami, dorsz z puree pietruszkowym, a na deser tarta winogronowa z lodami mascarpone.

Warsztaty odbędą się w pałacowej kuchni i poprowadzone będą przez szefa kuchni Pałacu Mierzęcin, Dawida Łagowskiego. W trakcie zajęć przewidziano także spotkanie z innym pracownikiem Pałacu, dyplomowanym enologiem (winoznawcą), Piotrem Stopczyńskim, który przekaże uczestnikom warsztatów wskazówki związane z doborem odpowiedniego wina do konkretnych potraw. Pałac Mierzęcin Wellnes & Wine Resort jako jedyny obiekt turystyczny w Polsce posiada jedną z największych własnych winnic. ##

Pałac dysponuje 150 miejscami noclegowymi w 65 komfortowo wyposażonych pokojach. Wśród nich jest 10 pokoi jednoosobowych, 48 dwuosobowych, 2 trzyosobowe oraz 5 pokoi typu Lux (składających się z sypialni oraz salonu) z widokiem na ogród japoński lub park angielski. Pokoje usytuowane są w trzech obiektach kompleksu — Pałacu, Oficynie oraz Folwarku. Wszystkie posiadają funkcjonalne łazienki z kabiną prysznicową i są wyposażone w telewizję satelitarną, radio, telefon oraz suszarkę do włosów.


Źródło: Spa-Info.pl – 20.02.2013; palacmierzecin.pl



www.hotelinfo24.pl