Dolnośląskie hotele organizują nowy cykl spotkań kulinarnych

2013-03-03, 14:31:07

Hotel Tumski i Zamek Kliczków organizują serię imprez kulinarnych poświęconych kulinarnym gustom i tradycjom różnych regionów świata. Organizatorzy liczą na osoby zainteresowane poznawaniem nowych smaków, tradycji kulinarnych i kulturalnych innych narodów – relacjonuje portal Gazeta.pl

O charakterze spotkań mówi już samo hasło, pod którym przedstawione zostaną propozycje obu instytucji. Cykl będzie bowiem nosił nazwę „Smaki i smaczki”. Oznacza to, że w programie zaprezentowane zostaną nie tylko charakterystyczne dla konkretnego regionu potrawy, ale również ciekawostki, czyli smaczki związane ze specyfiką danej kuchni, sposobem przygotowywania potraw i składników zużywanych do ich przyrządzania.

W programie spotkań przewidziano między innymi: serwowanie atrakcyjnych potraw z całego świata, organizowanie pokazów gotowania na żywo i degustacje oraz warsztaty kulinarne otwarte dla publiczności. ##

Pierwsza impreza tego cyklu – Dni Bałkańskie – odbyła się w sobotę (02.03.2013) w Hotelu Tumskim we Wrocławiu. W programie imprezy zaproponowano: występ zespół Balkan Folk Acoustic, promocję książki "Bałkańskie Zapiski Kuchenne" Iiiany Genew, prezentację win i przetworów kuchni bułgarskiej i witanie wiosny po bułgarsku - Marteniczki.


Źródło: Gazeta.pl – 01.03.2013



www.hotelinfo24.pl