Letnia edycja menu w restauracji The Olive

2007-05-22, 17:54:47

W tym roku, w warszawskim hotelu Sheraton otworzyła swoje podwoje nowa restauracja The Olive. Jej wnętrza nasycone są delikatnymi, ciepłymi barwami, przywołującymi atmosferę krajów basenu Morza Śródziemnego. Dominującą barwą jest kolor oliwkowy. Stoły przyozdobione bieżnikami w kolorze ciemnego cynamonu i specjalne oświetlenie podkreślają atmosferę ciepłych, serdecznych więzi, które są nowym hasłem hoteli Sheraton na całym świecie.

W nowej, letniej karcie dań, wykreowanej przez szefa kuchni warszawskiego hotelu Sheraton Artura Grajbera znaleźć można potrawy, zainspirowane kulinarną tradycją śródziemnomorską. Proponowane dania, pełne aromatycznych ziół i warzyw, serwowane są w ciekawej, nietuzinkowej aranżacji. Wśród polecanych przez szefa kuchni śródziemnomorskich specjałów znaleźć można między innymi krewetki pieczone w cieście filo z liśćmi bazylii, młodą sałatą i paprykowym pesto, czerwono-czarny makaron tagliolini z zielonymi szparagami i mascarpone i pieczoną w całości doradę w stylu andaluzyjskim z warzywami. Niewątpliwą atrakcją restauracji są doskonałej jakości oliwy z oliwek, sprowadzane z Włoch, Hiszpanii i Grecji. W menu The Olive królują  przede wszystkim śródziemnomorskie specjały, ale nie brakuje też dań kuchni polskiej. Wśród potraw inspirowanych naszą rodzimą tradycją kulinarną znajduje się między innymi pieczona kaczka i sandacz. Smak dań podkreślają specjalnie wyselekcjonowane wina.


The Olive
Sheraton Warsaw Hotel
Ul. B. Prusa 2
00-493 Warszawa
Rezerwacja: +22 450 67 06
email: warsaw@sheraton.com



www.hotelinfo24.pl