Wiosna w restauracji Hotelu Silesian

2013-03-06, 00:03:16

Wraz z nadejściem wiosny, do karty restauracji Hotelu Silesian zawitało wiele nowych smaków, które uprzyjemniać będą każdy dzień nawet najbardziej wymagającym Gościom. 

Gdy pora śniadaniowa minie, zegar wybije 12:30 i pojawi się pierwszy poważniejszy głód, dobrze będzie skosztować przystawek serwowanych na zimno lub gorąco. Jest tutaj sporo nowości, z których najciekawiej zapowiadają się: Tradycyjny śledzik w oleju serwowany z pieczywem (17 zł) lub też  Panierowane pierścienie z kalmarów na sałacie z tostami (24 zł).##

Miłośnicy zup i makaronów z pewnością nie przejdą obojętnie obok Spaghetti  Silesiana z gorgondzolą i wędzonym boczkiem (25 zł) czyli propozycji, która w menu restauracji znajduje się od samego początku i cieszy się niesłabnącą popularnością oraz – osławionego na Śląsku – żurku z jajkiem i białą kiełbasą (11 zł). Cały wachlarz smaków, zapachów i kolorów prezentuje się na talerzach Dań Głównych. Szef Kuchni zadbał o to, aby nowe, wiosenne menu było doskonałym połączeniem kuchni regionalnej i międzynarodowej. Zwolennikom tradycji oraz wszystkim tym, którzy będąc w Katowicach chcą skosztować, jak naprawdę jada się w naszym regionie, dedykowana jest specjalna część karty – Śląskie Smakołyki. Na przeciwległym biegunie znajdziemy na przykład Smażony filet z indyka ze szpinakiem i anchois i steak fries z grillowanymi warzywami oraz całą paletę dań rybnych i wegetariańskich.

Nowe wiosenne menu Hotelu Silesian zostało wprowadzone przy uwzględnieniu opinii Gości Restauracji. W karcie pozostały klasyki, które na stałe wpisały się do kulinarnego kalendarza  - bez zmian pozostają na przykład ciesząca się dużą popularnością oferta skierowana dla Dzieci oraz doskonałe desery. Zachętą do odwiedzenia restauracji Hotelu Silesian jest nie tylko możliwość  skosztowania dań z nowego wiosennego menu, ale również ciekawe promocje i specjalne oferty cenowe.

Źródło: Hotel Silesian - 5.03.2013


www.hotelinfo24.pl