Le Royal Monceau, Raffles Paris zdobywa pierwsze gwiazdki Michelina

2013-03-10, 11:47:02

Dwa lata po ponownym otwarciu, Le Royal Monceau Raffles Paris został wyróżniony pierwszymi dwiema gwiazdkami Michelina: jedna przyznana została francuskiej restauracji La Cuisine, druga dla restauracji włoskiej Il Carpaccio - jedynej włoskiej restauracji w Paryżu, legitymującej się gwiazdką Michelina.

"Te dwie gwiazdki są w pełni zasługą szefa kuchni Laurenta André i jego zespołu," powiedział Omer Acar, dyrektor naczelny, Le Royal Monceau Raffles Paris. "Nie posiadaliśmy się z dumy, kiedy dowiedzieliśmy się o tej wspaniałej nowinie. Determinacja w obu kuchniach jest niewątpliwie integralną częścią osiągniętego sukcesu i to uznanie dla efektów ich pracy jest świadectwem pasji i zaangażowania obu zespołów."

Oprócz Laurenta André, sukces ten świętują: Gabriel Grapin, szef kuchni restauracji La Cuisine, Roberto Rispoli, szef kuchni restauracji Il Carpaccio, szef sommelierów Manuel Peyrondet (najlepszy francuski sommelier 2008 roku i najlepszy profesjonalista Francji - Meilleur ouvrier de France 2011) oraz Pierre Hermé, uznany przez Vogue jako "cukierniczy Picasso". ##

La Cuisine proponuje współczesne podejście do tradycyjnej kuchni francuskiej. Przewodnik Michelina twierdzi, że La Cuisine "odkrywa klasyczny repertuar francuskiej kuchni poprzez doskonałe smaki i umiejętne przygotowywanie potraw przez kucharzy”.

Il Carpaccio oferuje swoim gościom bardzo osobistą interpretację kuchni włoskiej, przy stałej inspiracji czerpanej z tradycyjnych receptur rodzinnych, które zostały stworzone przez całe pokolenia włoskich kucharzy. Opierając się na ich dziedzictwie, jedzenie Roberto Rispoliego prezentuje pełnię świeżych smaków włoskich regionalnych produktów.


Źródło: Raffles Hotels & Resorts



www.hotelinfo24.pl