Dolny Śląsk w czołówce najlepszych hoteli w kraju

2013-04-01, 10:00:35

Cztery hotele z regionu zdobyły laury w plebiscycie Hotel Roku 2013 zorganizowanego przez firmę HRS Polska – donosi portal Gazeta.pl

Znalazły się wśród nich dwa hotele wrocławskie – Platinum Palace i Granary oraz dwa z Jeleniej Góry – Caspar i Villa Nova. Głosowanie trwało od 25 października do 7 marca 2013 r. Wyniki zostały ogłoszone 21 marca.

Platinum Palace we Wrocławiu – został zdobywcą nagrody w kategorii hotele luksusowe. Hotel znajduje się w zabytkowej willi Schoellerów ozdobionej elementami klasycystyczno-barokowymi. Obiekt dysponuje 45 indywidualnie wyposażonymi pokojami. Platinum Palace proponuje gościom salę do ćwiczeń, sauny i jacuzzi, a także w ramach dodatkowo płatnej usługi limuzynę rolls-royce z szoferem. Wymagający goście mogą też liczyć na pomoc konsjerża.

Hotel The Granary we Wrocławiu – butikowy, pięciogwiazdkowy hotel zlokalizowany jest w centrum Wrocławia i oferuje 47 luksusowych apartamentów. Na cele hotelowe zaadoptowano historyczny budynek według projektu opracowanego przez paryską pracownię Gottesman Szmelcman Architecture. Hotel zrzeszony jest w kolekcji Small Luxury Hotels of the World. Granary został wyróżniony nagrodą specjalną – HRS Quality Seal. ##

Caspar w Jeleniej Górze – wyróżniony w kategorii hoteli trzygwiazdkowych. Hotel jest biznesem rodzinnym powstałym w 2005 roku po zaadaptowaniu domu sanatoryjnego Śnieżka. Nazwa, trudna do wymówienia przez cudzoziemców, została zastąpiona mianem Caspar – od imienia Caspara Schwenckfelda, naukowca, który jako pierwszy opisał wody termalne Cieplic. Hotel dysponuje pokojami gościnnymi i apartamentami, w tym jednym dla gości specjalnych. Caspar – położony  jest w uzdrowiskowej  części Jeleniej Góry – Cieplicach, w  bezpośrednim sąsiedztwie Parku Zdrojowego i Uzdrowiska. Obiekt dysponuje również restauracją i salą konferencyjną.

Villa Nova w Jeleniej Górze – również zdobył nagrodę HRS Quality Seal. Dom Gościnny Villa Nova dysponuje 10 dwuosobowymi pokojami. Ceny pokoi obejmują śniadanie. W obiekcie zastosowano najnowsze rozwiązania ekologiczne. Restauracja przeznaczona tylko dla gości serwuje produkty dostarczane przez lokalnych rolników - jarzyny, jaja, kiełbasę oraz kozie i krowie sery.


Źródło: Gazeta.pl – 29.03.2013



www.hotelinfo24.pl