Hotele: Verde Montana, Kudowa w Kudowie Zdroju, Stowarzyszenie Turystyki i Biznesu Kudowa Zdrój oraz Urząd Miasta Kudowa Zdrój przy wsparciu merytorycznym Fundacji Klubu Szefów Kuchni organizują w dniu 1 czerwca 2013 roku - w Parku Zdrojowym (Teatr pod Blachą) w Kudowie Zdrój - I Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Gęsina nie tylko na Świętego Marcina” – pisze portal Biznes Dolnośląski.pl
W konkursie, którego celem jest popularyzacja spożycia gęsiny w Polsce oraz przypomnienie i przywrócenie tradycji jedzenia tego pysznego mięsa., będą mogli wziąć udział kucharze z całego kraju.
Każda ekipa, składająca się z dwóch kucharzy, będzie miała do przygotowania 6 dań głównych. Efekty ich pracy oceni jury składające się z 6 ekspertów gastronomicznych z Polski i zagranicy pod przewodnictwem prezesa Fundacji Klubu Szefów Kuchni, Jerzego Pasikowskiego. ##
Główną nagrodą w konkursie będzie robot kuchenny Kenwood Cooking Chef. Ponadto wszystkim uczestnikom wręczona zostanie statuetka wykonana przez Galerię i Pracownię Artystyczną „ORSO” , puchar od firmy COMERCIO Polska , puchary od Fabryki Porcelany AS Ćmielów i nagrody rzeczowe od firmy TOORANK Polska S.A.
Źródło: Biznes Dolnośląski.pl – 20.04.2013
|