Fiesta de Siesta w Brovarni i Restauracji Hotelu Gdańsk

2013-04-25, 17:59:58

W ramach cyklu „Europa w Kuchni”, w trakcie którego prezentowane są charakterystyczne miejsca słynne ze swojej oryginalnej kuchni, tym razem w Brovarni i Restauracji Hotelu Gdańsk zagoszczą klimaty latynoskie – donosi portal Wybrzeże24.pl

Południowa Siesta w tym roku wypełni gdański obiekt już od 26 kwietnia i pozostanie w nim do 12 maja.

W roli głównej będzie jak zwykle specjalnie przygotowane na tę okazję menu, w którym królować będą potrawy latynoskie. Goście zachęcani będą do skosztowania tradycyjnej hiszpańskiej Paelli i tapas. Nie zabraknie również kulinarnych ciekawostek takich, jak na przykład grillowany arbuz.

Atrakcje kulinarne to jednak nie wszystko. Klienci będą tu mogli się poczuć, jak w oryginalnym, gwarnym lokalu południa Europy. Przyczyni się do tego również muzyka i scenografia odzwierciedlające atmosferę klimatycznych zakątków Hiszpanii, czy Portugalii. ##

Restauracja i Brovarnia Gdańsk, które są integralną częścią Hotelu Gdańsk zaproponują uczestnikom imprez Fiesta de Siesta: menu bazujące w większości na potrawach z Hiszpanii; wina i drinki południowej Europy; latynoską muzykę na żywo i charakterystyczną scenografię.

Dotychczas w cyklu „Europa w Kuchni” odbyły się już: Wieczór Toskański oraz Wieczór Grecki.


Źródło: Wybrzeże24.pl – 24.04.2013



www.hotelinfo24.pl