Alain Ducasse poprowadzi kuchnię paryskiego hotelu Le Meurice

2013-07-27, 19:02:47

Paryski 160-pokojowy hotel Le Meurice poinformował, że z początkiem września, szef kuchni Alain Ducasse przejmie zarządzanie hotelową gastronomią, w tym restauracją Le Meurice i restauracją Dali.

Hotel Le Meurice, który jest członkiem Dorchester Collection, poinformował, że obowiązki szefa hotelowej gastronomii przejmie Alain Ducasse, legitymujący się doświadczeniem wyniesionym z pracy w 191-pokojowym Hotel Plaza Athenee w Paryżu i 244-pokojowym hotelu Dorchester w Londynie.

"Jestem zaszczycony, że Franka Holtmann, dyrektor generalna Le Meurice, przy wsparciu François Delahaye, dyrektora ds. operacyjnych Dorchester Collection, poprosiła mnie o dołączenie do kadry Le Meurice. Kuchnia francuska zajmuje poczesne miejsce, odgrywa ważną rolę i wywiera istotny wpływ na jakość gastronomii w dzisiejszym świecie. Cieszę się, że mogę przyczyniać się do odnoszenia sukcesów przez dwa najlepsze paryskie hotele: Hotel Plaza Athenee i Le Meurice," powiedział Alain Ducasse. ##

W związku z zamknięciem Hotel Plaza Athenee, który poddawany będzie pracom renowacyjnym, nadarzyła mi się wspaniała okazja dalszego promowania współczesnej kuchni francuskiej w Le Meurice. Moja filozofia wciąż pozostaje taka sama: koncentrować się na zasadniczych podstawach kuchni uwzględniając na pierwszym miejscu, smaki".



www.hotelinfo24.pl