Mistrzowskie Grillowanie na 5-cio lecie Park Hotelu Diament Wrocław

2013-09-09, 17:14:15

W ostatni weekend wakacji w Park Hotelu Diament Wrocław odbyła się druga edycja Mistrzowskiego Grillowania z Diamentem, organizowanego przez sieć Hotele Diament. Na spotkanie z udziałem Artura Musztyfagi – Wicemistrza Świata na 11th World Barbecue Championship – zaproszono 400  kluczowych partnerów biznesowych spółki. Wrocławska edycja imprezy była okazją nie tylko do podziękowania  za dotychczasową współpracę, lecz także do uczczenia 5 urodzin hotelu, który swą działalność rozpoczął w 2008 roku.
 

Jak przystało na grilla spotkanie odbyło się „pod chmurką”, na terenach otaczających hotel. Zorganizowano tam strefę odpoczynku, pełen atrakcji kącik dla dzieci oraz scenę, na której zaprezentowano znane przeboje w jazzowych aranżacjach. Najważniejszą część stanowiła strefa gastronomiczna, w której odbywało się mistrzowskie grillowanie. Wśród serwowanych potraw znalazły się m.in. polędwiczka wieprzowa  podwędzana z brzoskwiniowym chutneyem, karczek przyrządzony na styl amerykański z wędzoną śliwką i konfiturą z czerwonej cebuli, sałatka z podwędzanymi skrzydełkami i sosem mango i chili oraz wędzony sernik z sosem na śliwkowym i wiekowym brandy. O tajnikach ich przygotowania opowiedział gość specjalny – Artur Musztyfaga, wielokrotny uczestnik i medalista mistrzostw świata w grillowaniu. Zdradził m.in. czym różni się grillowanie do barbecue, dlaczego Polacy nie doceniają możliwości grilla i w czym tkwi sekret wyjątkowego smaku przyrządzanych przez niego specjałów.

Główną atrakcją wieczoru był mini recital aktora Mariusza Kiljana, znanego publiczności m.in. z występów w Teatrze Polskim we Wrocławiu oraz produkcjach telewizyjnych takich jak „Czas Honoru”, „Prawo Agaty” i „Głęboka Woda”. Podczas występu, będącego połączeniem kabaretu oraz koncertu,  aktor rozbawił do łez wszystkich zebranych gości, otrzymując w podziękowaniu owacje na stojąco. Wśród pozostałych atrakcji przygotowanych z okazji Mistrzowskiego Grillowania nie zabrakło zwiedzania hotelu z przewodnikami, w rolę których wcielili się pracownicy obiektu, oraz odrobiny luksusu w postaci najnowszych modeli samochodów marki Lexus. Przejażdżka nimi była jedną z nagród w loterii wizytówkowej zorganizowanej podczas imprezy. W loterii można było wygrać ponadto zestawy firmowych upominków od Hoteli Diament, 3 vouchery na pobyty weekendowe w SPA & Wellness Hotelu Diament Ustroń, 3 vouchery na pobyty weekendowe w Park Hotelu Diament Wrocław oraz nagrody ufundowane przez partnerów wydarzenia. ##
 
Hotel, w którym odbyło się Mistrzowskie Grillowanie z Diamentem – Park Hotel Diament Wrocław – to biznesowy obiekt o standardzie czterech gwiazdek, zlokalizowany w bezpośrednim sąsiedztwie Wrocławskiego Parku Technologicznego, w pobliżu lotniska i kluczowych tras regionu. Hotel  oferuje 132 nowoczesne i komfortowe pokoje, klimatyzowane centrum konferencyjne dla 250 osób, restaurację wraz z barem, fitness room, monitorowany parking i podziemny garaż. Pierwsi goście hotelu mogli skorzystać z jego usług w październiku 2008 roku. Od tamtej pory zyskał on sympatię nie tylko wśród osób podróżujących biznesowo, lecz także turystów, artystów i sportowców m.in. drużyny piłkarskiej WKS Śląsk Wrocław, dla której jest stałą bazą noclegową i oficjalnym partnerem.

Hotele Diament istnieją na rynku już od 1991 roku. Są właścicielem ośmiu hoteli zlokalizowanych w południowej Polsce, które działają pod jedną marką - Hotele Diament. Hotele oferują pełną obsługę gastronomiczną, dysponują profesjonalnie wyposażonymi salami konferencyjnymi i Business Centre, zapleczem rekreacyjnym i gabinetami odnowy biologicznej.
Hotele Diament w liczbach:
·    8 hoteli
·    ponad 600 pokoi
·    20 000 gości hotelowych na miesiąc
·    ponad 1500 m2 sal konferencyjnych


Źródło: Hotele Diament S.A. – 09.09.2013
 


www.hotelinfo24.pl