Wyróżnienie Francuskiej Akademii Kulinarnej dla szefa kuchni Grand Velas Riviera Maya

2013-09-15, 15:48:20

Patrick Louis, korporacyjny dyrektor ds. gastronomii oraz zarządzający szef kuchni Grupy Velas, otrzymał dyplom honorujący go, jako wybitnego eksperta sztuki kulinarnej nadany mu przez Francuską Akademię Kulinarną.

Ta francuska organizacja skupia 900 najlepszych szefów kuchni działających w 43 krajach na pięciu kontynentach całego świata. Patrick Louis, francuski szef kuchni został przyjęty w poczet członków Akademii w związku ze swoimi osiągnięciami w ponad 15-letniej pracy zawodowej promującej najwyższej jakości sztukę kulinarną w Meksyku.

Szef kuchni, Patrick Louis, jest absolwentem Szkoły Gastronomicznej St Nazaire we Francji i doskonali swoją kuchnię w wiodących hotelach i restauracjach na całym świecie. Został także uhonorowany jako najlepszy dyrektor hotelowego pionu gastronomicznego zlokalizowanego w Ameryce Południowej. ##

Jeszcze przed oficjalnym otwarciem, mającym miejsce w 2008 roku, Patrick Louis współpracował z Grand Velas Riviera Maya, jedną z najważniejszych grup hotelowych w Meksyku, gdzie wciąż szlifuje swoje umiejętności w gastronomicznej doskonałości. Francuska Akademia Kulinarna promuje rozwój sztuki kulinarnej, jak również jej najlepsze tradycje już od 1883 roku.



www.hotelinfo24.pl