Zakończono rewitalizację strefy bankietowo-konferencyjnej w warszawskim hotelu Sheraton

2013-09-15, 16:33:27

Odpowiedzialną za opracowanie, przyjęcie i realizację koncepcji architektonicznej była znana ze swoich projektów urzeczywistnionych w wielu najsłynniejszych luksusowych hotelach świata, również w warszawskim Bristolu – Anita Rosato – czytamy w portalu Konferencje.pl

Zmianami objęto salę balową, foyer oraz wszystkie sale konferencyjne. Ich głównym celem było nadanie centrum konferencyjnemu indywidualnego charakteru, w otoczeniu przyjaznej atmosfery. Służyć temu miała kompozycja nowoczesnych wzorów i faktur. Kolorystyka wnętrz obejmuje barwy nasyconych śliwek i intensywnych czerwieni  podkreślonymi kolorami miodu i szafranu.

Dopracowano każdy szczegół nowego wystroju, o czym świadczy chociażby fakt, że wzór dywanu został specjalnie zaprojektowany dla hotelu Sheraton Warsaw. Ponadto znakomitą oprawę pomieszczeń stanowi eleganckie oświetlenie, nowoczesny i interaktywny system informacyjny, a także wybrane osobiście przez Anitę Rosato dzieła sztuki. ##

Warszawski Sheraton oferuje swoje usługi spotkaniowe i bankietowe w 11 salach konferencyjnych o powierzchni ponad 1100 m2. Sala bankietowa z dużym foyer zajmuje natomiast 500 m2 i jest otoczona mniejszymi salami bankietowymi. Dla organizatorów niewielkich spotkań hotel proponuje też mniejsze sale, w których można zorganizować bardziej kameralne konferencje.

Nowościami w działalności konferencyjno-bankietowej hotelu Sheraton w Warszawie są między innymi:
- specjalne bankietowe menu przygotowane przez szefa kuchni Adama Grajbera, które może być komponowane według własnych preferencji przez uczestników imprez bądź konferencji,
- specjalna oferta „Clutter Free” przygotowana dla organizatorów konferencji, którzy zechcą zminimalizować zużycie materiałów i energii


Źródło: Konferencje.pl – 13.09.2013



www.hotelinfo24.pl