Placówki Gęsinowego Szlaku Kulinarnego już z certyfikatami

2013-09-18, 16:58:30

„Gęsinowy Szlak Kulinarny” przygotowywany jest przez Kujawsko-Pomorską Organizację Turystyczną. Swój akces do tego przedsięwzięcia zgłosiły 24 restauracje z regionu. Komisja przyznała już certyfikaty – dowiadujemy się z portalu Pomorska.pl

Celem nowego szlaku ma być promocja i ochrona kulinarnego dziedzictwa regionu i dzięki gęsinie pozyskiwanie większej liczby turystów. Nowo powstający szlak będzie trasą turystyczną wiodącą po restauracjach, które podają dania z gęsiny.

O stosowne certyfikaty zwróciły się do organizatora szlaku 24 regionalne restauracje, w których można zjeść gęsinę. Wszystkie lokale zostały skontrolowane pod kątem smaków i wyglądu potraw, wystroju restauracji, nawiązania do tradycji, jakości obsługi, udogodnień dla dzieci i osób niepełnosprawnych.

Ostatecznie komisja przyznała stosowne certyfikaty następującym restauracjom: ##

- Weranda w hotelu Bohema, Bydgoszcz; 1921 w hotelu Pod Orłem, Bydgoszcz; Za piecem, Bydgoszcz; Warzelnia Piwa, Bydgoszcz;
- restauracja w Hotelu Filmar, Toruń; restauracja w Hotelu 1231, Toruń; restauracja w Hotelu Heban, Toruń; Jan Olbracht Browar Staromiejski, Toruń; Sfera by Sebastian Krauzowicz w Hotelu Copernicus, Toruń;
- restauracja w Hotelu Młyn&SPA, Włocławek; restauracja w Pałacu Bursztynowym, Włocławek;
- Ostromecka, Ostromecko; Gęsia Dolina, Ślesin (powiat nakielski); Karczma Rzym, Pawłówek (powiat bydgoski); Karczma Borowiacka, Bysław (powiat tucholski); restauracja w Vistula Hotel, Świecie; Karczma Chełmińska, Chełmno;


Oficjalne otwarcie Gęsinowego Szlaku Kulinarnego nastąpić ma 7 listopada.


Źródło: Pomorska.pl – 18.09.2013



www.hotelinfo24.pl