Gastronomiczne ciężarówki Four Seasons wyruszyły w trasę

2013-09-29, 06:59:30

Pierwsza oficjalna Ciężarówka Gastronomiczna Four Seasons, wyekwipowana i przygotowana do podróży z inicjatywy firmy Four Seasons Hotels and Resorts z siedzibą w Toronto w Kanadzie, wyruszyła w swą inauguracyjną trasę 16 września 2013 r. Długość jej  trasy wyniesie ponad 1000 mil (1609 km). Ciężarówka zatrzyma się w ośmiu miejscach w trzech stanach. Przystanki będą miały między innymi miejsce w Palo Alto, w Kalifornii i w Santa Fe, w Nowym Meksyku.

Celem zorganizowanej przez Four Seasons trasy jest wykorzystanie przez szefów kuchni tej firmy nowej, mobilnej sceny kulinarnej, zbliżającej propozycje Four Seasons  członkom lokalnych społeczności.

"Chcemy, aby nasi szefowie kuchni zaangażowali się w istotny dla nas projekt, a ciężarówka gastronomiczna znakomicie nadaje się do tej roli", powiedział Guy Rigby, wiceprezes ds. gastronomii na teren obu Ameryk, w Four Seasons. "Będzie to nowe zabawne doświadczenie, nieoczekiwane i wspierające postrzeganie Four Seasons w odmienny od innych hotelarzy sposób." ##

Obiekty Four Seasons w każdej z lokalizacji zaplanowanych na trasie gościć będą u siebie tę nietypową ciężarówkę. Jej pobyt w każdej z nich trwał będzie przez tydzień, a obiekt będący gospodarzem miejsca zorganizuje szereg imprez, w trakcie których oferowane również będzie mobilne menu inspirowane tradycjami kulinarnymi tych miejsc. Imprezy będą organizowane w różnych formach. Np. w postaci przenośnych przyjęć kulinarnych odbywających się na parkingach lub zawodów kulinarnych nastawionych na przygotowywanie dań kuchni regionalnych.

Po zakończeniu trasy, część dochodów zostanie przekazana na organizację charytatywną Chefs to End Hunger (Szefowie Kuchni w Walce z Głodem), która współpracuje z amerykańskimi hotelami, restauracjami i innymi lokalami branży gastronomicznej, upłynniając nadmiar żywności dla potrzebujących.


Źródło: Four Seasons Hotels & Resorts



www.hotelinfo24.pl