Restauracje InterContinentala zdobywają ekologiczne certyfikaty

2013-10-06, 17:00:44

Wszystkie zarządzane przez korporację restauracje hotelowe marki InterContinental Hotels & Resorts w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie legitymują się tytułem Restauracji z Ekologicznym Certyfikatem. Stało się to możliwe po spełnieniu standardów środowiskowych określonych w przepisach stowarzyszenia ekologicznych restauracji – Green Restaurant  Association.

Łącznie, 26 Restauracji z Ekologicznym Certyfikatem funkcjonujących w obiektach InterContinentala wprowadziło w życie 1180 środowiskowych wymogów w zakresie energii, wody, odpadów, żywności, opakowań, środków chemicznych i materiałów budowlanych. Każda Restauracja z Ekologicznym Certyfikatem wyeliminowała stosowanie polistyrenów i wprowadziła program recyklingu w pełnym wymiarze. ##

Do szczególnych osiągnięć uzyskanych w poszczególnych restauracjach zaliczyć można między innymi: wykorzystywanie 95% odpadów w Todd English’s Ça Va Brasserie w InterContinental New York Times Square, dzięki recyklingowi i kompostowaniu odpadków, a także zainstalowanie stacji ładowania akumulatorów dla pojazdów napędzanych silnikami elektrycznymi w Michael Jordan’s Chicago Steakhouse w InterContinental Chicago Magnificent Mile.


Źródło: InterContinental Hotels Group



www.hotelinfo24.pl