Hotel Fouquet’s Barriere wita najlepszych szefów kuchni na świecie

2013-10-06, 17:34:53

Le Diane, restauracja hotelu Fouquet’s Barrière w Paryżu wyróżniona w przewodniku Michelina, uruchamia imprezę pod nazwą Dinner Collection, celem której jest zapraszanie do hotelu innych wyróżnionych przez Michelina szefów kuchni z całego świata, którzy tworzyć będą limitowaną listę potraw restauracyjnego menu.

Jean-Yves Leuranguer, główny szef kuchni wszystkich lokali gastronomicznych w Hôtel Fouquet's Barrière i Christophe Schmitt, szef kuchni restauracji Le Diane, będą współpracować z zapraszanymi w cyklu miesięcznym szefami kuchni innych obiektów, począwszy od bieżącego miesiąca, aż do maja 2014 roku.

Kalendarz Dinner Collection będzie obejmować współprace z wymienionymi niżej restauracjami i szefami kuchni: ##

- Petrossian Caviar House
- Jun Yukimura, szef kuchni w Azabu Yukimura (Tokio, 3 gwiazdki Michelina)
- Perrier-Jouët Champagne House
- Enrico Crippa (Piazza Duomo, 3 gwiazdki Michelina, Alba, Włochy)
- Kolacja na bazie czekolady przygotowana przez Philippe’a Urraca, wyróżnionego tytułem "Meilleur Ouvrier de France chocolatier" (najwyższe francuskie wyróżnienie za stworzenie czekoladowej kreacji kulinarnej))
- Alain Milliat Juice, Nectar and Jam House
- Emmanuel Renaut, Meilleur Ouvrier de France i szef kuchni we Flocons de Sel (Megève, 3 gwiazdki Michelina)
- Philippe Etchebest, Meilleur Ouvrier de France i szef kuchni w Hostellerie de Plaisance (2 gwiazdki Michelina)



www.hotelinfo24.pl