Nowe, autorskie potrawy w karcie głównej w restauracjach Qubus Hotel.

2013-10-06, 17:56:32

Jesień to sezon obfitujący w bogactwo smaków i aromatów. Dojrzałe owoce, dorodne grzyby czy soczyste warzywa, stały się inspiracją dla Szefów Kuchni w sieci Qubus Hotel, którzy przygotowali nowe propozycje dań do karty głównej.

Już od 3 października, w 14 restauracjach sieci, Goście spróbują niezwykłych potraw. Wśród nowości na uwagę zasługuje aromatyczna sałata z boczniakami oraz pieczony halibut marynowany w gorczycy i tymianku, serwowany z blinami z cukinii i sera Ricotta. Na chłodniejsze dni doskonałą propozycją będzie sycąca zupa z dwóch serów – Lazura i Gorgonzolli. Wspomnienie minionego lata przywoła z pewnością tagliatelle z delikatnymi  krewetkami duszonymi w czosnku, z dodatkiem pietruszki i pomidorów cherry. Niezwykłym połączeniem smaków jest także rostbef brazylijski z grilla, przygotowywany w marynacie z mango, podany z konfiturą z jagód i selera naciowego.

- W nowej karcie serwujemy dania dobrze znane i chętnie wybierane przez naszych Gości. Niesłabnącą popularnością cieszą się steki z polędwicy wołowej podane z sosami do wyboru: pieprzowym, z sera pleśniowego czy borowikowym oraz filet z łososia, polędwica z dorsza czy grillowana jagnięcina z serem feta. Dodatkowo do oferty wprowadziliśmy nowości inspirowane jesiennymi produktami. Zweryfikowaliśmy też na podstawie sprzedaży, które dania cieszyły się np. w lecie największym zainteresowaniem. W ten sposób  w karcie znalazła się aromatyczna polędwica po gruzińsku –  zdradza Mariusz Tkaczyk, Specjalista ds. Gastronomii sieci Qubus HotelWyjątkowość naszej kuchni to nie tylko oryginalne dania, ale także to, że w czasie przygotowywania potraw kładziemy ogromny nacisk na walory smakowe i wizualne potraw oraz na świeżość i naturalność wykorzystywanych składników – dodaje Mariusz Tkaczyk.

Z myślą o wegetarianach w menu Restauracji sieci Qubus Hotel znalazły się także dania bez mięsa m.in. sałata ze smażonym kozim serem , krem z pomidorów czy ziemniaczana zupa benedyktyńska z borowikami i jajkiem mollet. ##
 
Desery w karcie także nawiązują do jesieni. Miłośnicy słodkości mogą wybierać między kruchą tartą z marynowanymi w Amaretto suszonymi śliwkami czy strudlem z ciasta francuskiego z nadzieniem jabłkowym.
 
Restauracje w Qubus Hotel to idealne miejsce także dla rodzin z dziećmi. W każdej z nich znajdują się specjalnie przygotowane kąciki zabaw dla najmłodszych. Do dyspozycji maluchów są krzesełka i stoliki dostosowane do ich potrzeb, kolorowanki i kredki oraz zabawki logiczne. Qubus Hotel proponuje także specjalne  menu dla dzieci. Znajdują się w nim najbardziej lubiane przez maluchy potrawy, przygotowane ze świeżych i naturalnych składników.

Restauracje Qubus Hotel znajdują się w 14 znanych polskich miastach m.in. w: Krakowie, Wrocławiu, Gdańsku czy Bielsku-Białej. Lokale sieci wybierane są często zarówno przez turystów, jak i przez Gości indywidualnych, którzy organizują w nich komunie, wesela lub chrzciny.


Źródło: Qubus Hotel Management – 03.10.2013
 


www.hotelinfo24.pl