IHG wprowadza menu dla dzieci przygotowane przez czołowych fachowców kulinarnych

2013-11-17, 09:37:17

InterContinental Hotels Group (IHG) poinformowała o wprowadzeniu na rynek pierwszego globalnego, hotelowego menu dla dzieci zaprojektowanego przez eksperta od spraw żywienia dzieci i obsypanego nagrodami szefa kuchni. Menu, które marka InterContinental Hotels & Resorts uruchomi na początku 2014 r., obiecuje zabrać dzieci w ekscytującą podróż odkrywania potraw.

Zaprojektowane specjalnie dla młodych gości menu, InterContinental zostało opracowane wspólnie przez wielokrotnie nagradzanego szefa kuchni Theo Randallanda czołowego eksperta od spraw dziecięcego jedzenia oraz bestsellerową autorkę kulinarną o międzynarodowej renomie, Annabel Karmel. W menu znajdą się pyszne dania, które obejmą smaki, faktury, zapachy i gusta, które zabiorą dzieci w edukacyjną podróż dookoła świata, zapewniając jednocześnie przyjemny i pożywny posiłek.

Dysponując 170 hotelami w ponad 60 krajach, marka InterContinental Hotels & Resorts nastawiona jest na zapewnianie różnorodnych, wzbogacających doświadczeń, bogatych w charakterystyczne regionalne cechy lokalizacyjne. Nowe menu dla dzieci ma za zadanie zaostrzenie smaku poprzez propozycje różnorodnych klasycznych ulubionych dań i przysmaków międzynarodowych, które odzwierciedlają bogactwo kulinarne krajów, w których znajdują się hotele tej luksusowej marki. ##

InterContinental Hotels & Resorts wprowadzi nowe menu od styczna 2014 i będzie ono aktualne do czerwca 2014 we wszystkich hotelach marki na całym świecie.


Źródło: InterContinental Hotels Group



www.hotelinfo24.pl