L’art De La Cuisine Martell 2014 w Hotelu Zamek Ryn****

2014-01-12, 14:15:55

W dn. 28 lutego – 02 marca 2014 r. w Hotelu Zamek Ryn, należącym do Grupy Polish Prestige Hotels & Resorts, odbędzie się XII Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej L’art De La Cuisine Martell 2014. Przygotowania do organizacji tego wyjątkowego wydarzenia rozpoczęły: firma Pernod-Ricard Polska wraz z marką Martell oraz Grupą Anders.

IV-wieczny Zamek krzyżacki w Rynie to miejsce wyjątkowe, z bogatą tradycją, również kulinarną. Dawna siedziba komtura, w której rycerze zakonni spożywali zwierzynę z okolicznych lasów i jezior, dziś także słynie z rozmaitości smaków i aromatów.

W programie tegorocznej edycji Konkursu jest m.in. degustacja koniaku Martell dla uczestników i jurorów, prezentacje sponsorskie, a także zwiedzanie zamku z przewodnikiem. Konkurs L’art De La Cuisine Martell odbywał się będzie na zamkowym dziedzińcu, który jest najbardziej reprezentacyjną salą całego obiektu. Dziedziniec to miejsce o powierzchni 950 m2 i 8 m wysokości, zadaszone wyjątkowym baldachimem, w otoczeniu gustownych żyrandoli oraz historycznych znalezisk wyeksponowanych i podświetlonych w podłodze. To w tym właśnie miejscu odbywają się najważniejsze i największe wydarzenia kulturalne i rozrywkowe. ##

Uczestnicy L’art De La Cuisine Martell 2014 będą także mogli korzystać z szerokiej gamy usług towarzyszących, wśród których można wymienić: centrum rekreacji z basenem, saunę i jacuzzi, salę do zajęć fitness, kręgielnię i bilard, a także SPA Księżnej Anny.

Polish Prestige Hotels & Resorts to fundacja, zrzeszająca kilkadziesiąt hoteli i obiektów hotelowych z całej Polski. Przynależność do grupy PPH&R to gwarancja wysokiego standardu, bogactwa wyposażenia, wyjątkowej atmosfery oraz najwyższej jakości świadczonych usług. Wyjątkowa dbałość o każdego klienta wyrażona jest w credo Fundacji: "Przyjedziesz... polubisz... powrócisz...".


Źródło: Feniks Media.pl – 10.01.2014



www.hotelinfo24.pl