Rusza kolejny miesiąc kulinarnych spotkań w Bukovina Terma Hotel Spa

2014-02-09, 12:14:15

W Bukovina Terma Hotel Spa trwa „Kulinarny Festiwal Współczesnej Góralszczyzny”, czyli wielkie święto gotowania z udziałem uczestników programu „Top Chef”. Goście i przyjaciele Sylwestra Lisa, Executive Chef Kuchni Bukovina Terma Hotel Spa oraz jednocześnie jednego z finalistów programu, co weekend prezentują swoje popisowe dania i nowatorskie techniki kulinarne. W kompleksie – miejscu słynącym ze znakomitej kuchni, łączącej podhalańską tradycję z trendami fusion –  odbędą się jeszcze cztery spotkania z najlepszymi szefami kuchni.

Dotychczas u boku Sylwestra Lisa gotowali: Dariusz Kuźniak, Marcin Piotrowski i Ewa Malika Juchnowicz. Gwiazdy programu „Top Chef” dały popis swoich umiejętności w ramach cyklu pokazów i warsztatów, cieszących się dużym zainteresowaniem wśród miłośników sztuki kulinarnej. Jednak to dopiero półmetek wyjątkowych spotkań, organizowanych w kompleksie Bukovina Terma Hotel Spa, w którym zagoszczą jeszcze Robert Świątek, Piotr Ślusarz, Liliana Filipiak oraz Bartłomiej Krężel.

Pokazy i warsztaty z utalentowanymi uczestnikami „Top Chef” to doskonała okazja do celebrowania doskonałej kuchni, a także możliwość poszerzenia kulinarnych horyzontów. W Bukovina Terma Hotel Spa stawiamy przede wszystkim na jakość, codziennie serwując oryginalnie przyrządzone potrawy, przygotowywane z najlepszych składników. Dlatego też podczas spotkań staramy się zarazić entuzjazmem do gotowania, a także zachęcić do eksperymentowania w kuchni nawet największych kulinarnych sceptyków” – mówi Sylwester Lis, Szef Kuchni Bukovina Terma Hotel Spa.

W najbliższy weekend, czyli 7 i 8 lutego, wspólnie z Sylwestrem Lisem, Executive Chef Kuchni Bukovina Terma Hotel Spa, w kulinarnym święcie weźmie udział Robert Świątek – szef kuchni z Dolnego Śląska, którego specjalnością są tradycyjne polskie dania. Wstęp na piątkowy pokaz jest otwarty dla wszystkich zainteresowanych. Z kolei następnego dnia, w sobotę, podczas warsztatów będzie można zgłębić swoją wiedzę pod okiem obydwu szefów kuchni. Koszt uczestnictwa dla jednej osoby wynosi 120 zł.

Harmonogram kulinarnych pokazów i warsztatów z uczestnikami „Top Chef”:
•    07 – 08.02 – Robert Świątek
•    14 – 15.02 – Piotr Ślusarz
•    21 – 22.02 – Liliana Filipiak
•    28.02-01.03 – Bartłomiej Krężel ##

Bukovina Terma Hotel Spa to ekskluzywny kompleks w Tatrach, położony w pięknej scenerii polskich gór tuż przy największym w Polsce obiekcie basenów termalnych. Idealne miejsce do całorocznego wypoczynku, w którym każdy znajdzie moc atrakcji i niezapomnianych wrażeń. W nowoczesnym obiekcie znajduje się centrum Spa z kompleksem saun, basenami czy jacuzzi. Rozrywki dostarcza Bukovina Club Bar z przepięknym widokiem, Active Bar ze zdrową żywnością oraz Jazz Club. W hotelowej Karczmie Zbójecki Łygotnik goście mogą spróbować wyjątkowej, tradycyjnej polskiej kuchni, serwowanej przez najlepszych kucharzy. Restauracja Morskie Oko prowadzona przez Sylwestra Lisa – Executive Chef Kuchni Bukovina Terma Hotel Spa to wyjątkowe połączenie podhalańskich smaków z trendami kuchni fusion. Bukovina Terma Hotel Spa  to również, spełniające najwyższe standardy, europejskie centrum kongresowe.


Źródło: 38 PR.pl – 06.02.2014


www.hotelinfo24.pl