Szef Kuchni Hotelu Warszawa Spa & Resort*** na Światowym Kongresie Tradycji Kulinarnych w Bukareszcie

2014-03-13, 17:52:27

Marcin Budynek, Szef Kuchni i Dyrektor Gastronomii Hotelu Warszawa Spa & Resort*** w Augustowie, zrzeszonego w sieci Polish Prestige Hotels & Resorts, będzie reprezentował Polskę na Światowym Kongresie Tradycji Kulinarnych w Bukareszcie. Podczas kongresu dwustu szefów kuchni zaprezentuje dania i desery pochodzące z ich krajów.

Światowy Kongres Tradycji Kulinarnych odbędzie się w dn. 13–17 marca 2014 r. W wydarzeniu weźmie udział aż 50 delegacji z całego świata.

Oprócz Marcina Budynka, Polskę reprezentować będą także: Joanna Ochniak – pomysłodawczyni i inicjatorka „Gastronomii na Obcasach”, Przewodnicząca Komitetu Kobiet w Światowym Stowarzyszeniu Szefów Kuchni (Women in WACS), organizująca szkolenia dla pracowników branży gastronomicznej w krajach Unii Europejskiej oraz Paweł Mieszała, mistrz cukiernictwa, pełniący funkcję trenera w Akademii Zeelandia w Tarnowie Podgórnym.

Poza prezentacją kuchni poszczególnych krajów, w programie Kongresu jest także przybliżanie tematyki rumuńskiej tradycji kulinarnej, opartej o naturalne produkty, a także konkursy i pokazy kulinarne i Parada Szefów Kuchni. ##

Honorowym Patronem Kongresu jest Światowe Stowarzyszenie Szefów Kuchni (WACS).

Polish Prestige Hotels & Resorts to fundacja, zrzeszająca kilkadziesiąt hoteli i obiektów hotelowych z całej Polski. Przynależność do grupy PPH&R to gwarancja wysokiego standardu, bogactwa wyposażenia, wyjątkowej atmosfery oraz najwyższej jakości świadczonych usług. Wyjątkowa dbałość o każdego klienta wyrażona jest w credo Fundacji: "Przyjedziesz... polubisz... powrócisz...".


Źródło: Feniks Media.pl – 13.03.2014



www.hotelinfo24.pl