Debiut firmowego ciasta sieci Ritz-Carlton

2014-03-16, 05:54:43

Ritz-Carlton Hotel Company zaprezentowała swoje firmowe ciasto będące jednym z elementów odnoszących się do kultywowania dziedzictwa marki.

Przy tworzeniu ciasta, korporacyjny szef kuchni Rainer Zinngrebe, wykorzystał kilka klasycznych, ale powszechnie dostępnych składników, które jednak odpowiednio dobrane stanowią o charakterystycznym, specyficznym smaku Ritz-Carltona. Jego smak i reprezentatywność znakomicie nadają się na drobne prezenty dla hotelowych gości tej sieci. Ciasto odznacza się bogatym smakiem ciemnej czekolady z pomarańczowym posmakiem.

Ritz-Carlton zachęca gości z całego świata, aby spróbowali i zabrali ciasto ze sobą do domu, a swoimi wrażeniami kulinarnymi podzielili się via hashtag #RCMemories. Marka planuje także opublikowanie serii zdjęć zrobionych przez gości, a związanych z ciastem, na Instagramie.


Źródło: Ritz-Carlton Hotel Company



www.hotelinfo24.pl