Pierwsza restauracja Jasona Athertona na Bliskim Wschodzie zadebiutuje w InterContinental Dubai Marina

2014-03-30, 06:55:43

InterContinental Hotels Group (IHG), największa międzynarodowa grupa hotelowa na Bliskim Wschodzie poinformowała, że gwiazda kuchni Jason Atherton zadebiutuje swoją pierwszą restauracją na Bliskim Wschodzie w przygotowywanym do otwarcia InterContinental Dubai Marina.

Atherton zdobywał swoje kulinarne doświadczenie w Dubaju, kiedy w 2001 roku pracował jako szef kuchni w restauracji Verre, Gordona Ramsaya. Następnie w 2011 roku zdobył uznanie na całym świecie, kiedy jego flagowa londyńska restauracja, Pollen Street Social, została wyróżniona gwiazdką Michelina, zaledwie rok po otwarciu. Po zdobyciu uznania w wielu konkursach, w tym w brytyjskim GQ Chief of the Year, Jason Atherton powrócił znowu do Dubaju, aby rozszerzyć międzynarodowy zasięg swoich obiektów, które zlokalizowane są obecnie w Londynie, Hongkongu, Singapurze i Szanghaju.

Otwarcie InterContinental Dubai Marina zapowiadane na ten rok, spowoduje pojawienie się firmowej restauracji i baru Athertona w Dubai Marina, kosmopolitycznej dzielnicy Dubaju. Przedsięwzięcie jest kulminacją międzynarodowego doświadczenia Athertona i wiedzy o regionie i zaoferuje znakomite jedzenie, w najmodniejszym miejscu Dubaju, zarówno hotelowym gościom, jak i mieszkańcom miasta. ##

InterContinental Dubai Marina, który będzie częścią deweloperskiego przedsięwzięcia Bay Central, zostanie otwarty pod koniec 2014 roku. Położony w odległości spaceru od popularnej plaży Jumeirah Beach Residences (JBR), luksusowy hotel dysponował będzie także bezpośrednim widokiem na wody Mariny. W hotelu znajdą się 132 pokoje, 196 InterContinental Residential Suites i siedem innych lokali gastronomicznych, w tym restauracje, bary i klub nocny o powierzchni 600 m2.


Źródło: InterContinental Hotels Group



www.hotelinfo24.pl