Telewizyjny program kulinarny „Hell’s Kitchen” rusza we wtorek

2014-04-06, 06:32:51

Już 8 kwietnia (we wtorek) startuje w telewizji Polsat słynny kulinarny program Piekielna Kuchnia (Hell’s Kitchen). Program poprowadzi Wojciech Modest Amaro, a mentorem dla uczestników będzie Kurt Scheller. Znane są już składy dwóch rywalizujących ze sobą grup – donosi Super Express.pl

Prowadzący program – Wojciech Modest Amaro – jest jednocześnie szefem restauracji Atelier Amaro, która jako jedyny polski lokal posiada gwiazdkę przewodnika Michelin. Jest on również przewodniczącym jury innego kulinarnego programu telewizji Polsat – Top Chef.

Wśród uczestników zakwalifikowanych do konkursu znaleźli się zarówno amatorzy, jak i osoby mające już doświadczenie w branży gastronomicznej, a także profesjonaliści. ##

Wśród osób z doświadczeniem znaleźli się:

- Paulina Sawicka, która pracowała już jako kelnerka, pracownica cateringu, kucharka w Hotelu Anders w Starych Jabłonkach, a obecnie jest kucharką w Restauracji Concept w Warszawie
- Katarzyna Rajkiewicz – doświadczenie w gastronomii: 8 lat pracy w kuchni na różnych stanowiskach. 5 lat pracy w Anglii - kelnerka, pomoc kuchenna i 3 lata dorywczych prac w Polsce
- Sylwia Biały – doświadczenie w gastronomii: kelnerka, barmanka
- Monika Katreniok – doświadczenie: 15 lat prowadziła restaurację „Monika” w Chorzowie. Obecnie kucharz - Restauracja Oliven w Oslo; z zawodu technik technologii żywienia
- Aldona Organiściak - doświadczenie: kucharz - "Browar Polski" w Szczecinie, obecnie kucharz - Pub Piwnica w Szczecinie.
- Michał Bystroń – doświadczenie: 10-letni staż na różnych stanowiskach, obecnie zastępca szefa kuchni - Hotel Conrad, Kraków
- Rafał Kuczkowski – doświadczenie: 5 lat pracy w zawodzie na różnych stanowiskach
- Łukasz Kawaller – doświadczenie: kucharz - Hotel Anders w Starych Jabłonkach, kucharz - Restauracja Metamorfoza, Gdańsk. Obecnie kucharz - restauracja Concept, Warszawa.
- Arkadiusz Klimkiewicz – doświadczenie: kucharz - Hotel Andel’s Łódź, kucharz - Hotel Europeum Wrocław. Obecnie kucharz - Restauracjia Pieprz i Wanilia, Wrocław
- Carmine Cestaro – doświadczenie: kucharz w Restauracji Osteria Piemonte – Warszawa, obecnie pracuje w restauracji w Belgii.
- Grzegorz Kaźmierczak – doświadczenie: pracował w restauracjach w Szwajcarii, Austrii, USA i w Polsce. Był szefem kuchni w restauracji "Malta" w Dąbrowie Górniczej oraz szefem kuchni w "Silesia Catering II" w Parku Chorzowskim.


Źródło: Super Express.pl – 04.04.2014



www.hotelinfo24.pl