Hotel Hampton by Hilton Gdańsk Airport kusi wiosennymi smakami

2014-04-10, 19:27:40

Restauracja w hotelu Hampton by Hilton Gdańsk Airport, działająca na terenie portu lotniczego w Gdańsku, 15 kwietnia b.r. wprowadza nowe, wiosenne dania dla swoich gości. Nowe propozycje zagościły w każdej grupie dań w menu, np: pieczony łosoś podany na dzikim ryżu w sosie cytrynowym z warzywami zanurzonymi w sosie klonowym, tagliatelle ze szpinakiem i serem pleśniowym, a na deser szarlotka z bitą śmietaną i lodami waniliowymi lub ciasto czekoladowe z bitą śmietaną i pomarańczową polewą. Jednocześnie, dla gości przybywających nocą, hotel proponuje zestaw dań dostępnych przez 24 godziny 7 dni w tygodniu, gdzie oprócz panini z szynką, mozzarellą i rukolą oraz bruschetty ze świeżymi sałatami, na życzenie gości wprowadzono pizzę z szynką, mozzarellą i świeżą bazylią.  

Wśród propozycji dla gości „trochę głodnych”, hotelowa restauracja serwuje nowo wprowadzony krem z warzyw, mozzarellę z pomidorami, świeżą bazylią i melonem oraz bogatą w świeże warzywa i bardzo lubianą sałatkę Cezar, w wersji z kurczakiem i bez. Grupę dań dla „bardzo głodnych” otwiera sławny burger z polskiej wołowiny z podwójnym serem, sałatką colesław, frytkami i kolbą kukurydzy. Całość wiąże sprowadzany z Hamburga dip z charakterystycznym aromatem ziół carry, anyżu i gałki muszkatołowej. Szef kuchni proponuje również lubiany przez gości filet z kurczaka z serem i szynką, który ze względu na porę roku podawany jest z pure ziemniaczano-selerowym oraz sosem z pieczonej papryki.
 
Wszystkie wiosenne nowości dostępne są w atrakcyjnych, w porównaniu do innych ofert dostępnych na gdańskim lotnisku, cenach. Dla przykładu pieczony łosoś z dodatkami kosztuje 48 zł, tagliatelle ze szpinakiem 35 zł, sławny burger z wołowiny plus dodatki 45 zł, natomiast filet z kurczaka z dodatkami można zamówić już za 40 zł. ##

Wiosenne dania, które będą dostępne w ofercie naszej restauracji przez 3 miesiące, serwują naszym gościom kilka nowych smaków. Dania są jednocześnie sycące i lekkie, bo choć skomponowane na bazie mięs i ryb, to jednak znacznie bogatsze w świeże warzywa  i owoce. Nowe menu zainteresuje także osoby poszukujące lekkich i bogatych w witaminy potraw. A gdy nadejdzie pełnia lata, skrupulatnie skorzystamy z jego darów i  wzbogacimy nasze menu o kolejne, tym razem letnie smaki”. – mówi Marta Siudak, dyrektor sprzedaży i marketingu hotelu Hampton by Hilton Gdańsk Airport.
 
Ponadto, wiosenna oferta zawiera smaczne propozycje dla najmłodszych gości. Króluje w niej makaron z truskawkami oraz mini burger drobiowy z frytkami i kolbą kukurydzy. A po zjedzonym obiedzie szef kuchni proponuje młodym klientom torcik z białą czekoladą i malinami.
 
Hotel Hampton by Hilton Gdańsk Airport, którego właścicielem jest spółka Port-Hotel, mieści się na wprost nowego terminalu, przy ulicy Słowackiego 220 w Gdańsku. 116 nowoczesnych i  funkcjonalnych pokoi,  przestronny  parking, posiłki oferowane przez całą dobę oraz bezprzewodowy internet dostępny na terenie całego obiektu –  wszystko to zapewnia gościom maksimum satysfakcji i komfortu.

Informacje o spółce Port-Hotel
Spółka została założona w 1998 roku przez Przedsiębiorstwo Państwowe „Porty Lotnicze”, będące właścicielem 100% udziałów Spółki. Port-Hotel jest właścicielem i zarządza hotelem Courtyard by Marriott na Lotnisku Chopina w Warszawie, obiektem wielokrotnie wyróżnianym i nagradzanym, który obchodził właśnie 10-lecie.

Celem działalności Spółki jest realizacja projektów hotelowych oraz zarządzanie hotelami ze szczególnym uwzględnieniem lokalizacji przy regionalnych portach lotniczych oraz w centrach miast.  W 2011 roku Port-Hotel zawarł dwie umowy dzierżawy i dwie umowy franczyzy, na podstawie których zrealizował dwa – oddane do użytku w 2013 roku - projekty hotelowe: Hampton by Hilton Warsaw Airport w Warszawie oraz Hampton by Hilton Gdańsk Airport w Gdańsku. Port-Hotel jest współinwestorem i będzie dzierżawcą będącego w budowie 5-gwiazdkowego hotelu Renaissance na Lotnisku Chopina.

Spółka aktywnie poszukuje kolejnych projektów i lokalizacji, zgodnie z obecnymi trendami na rynku hotelowym i zaprasza potencjalnych partnerów do współpracy.


Źródło: Port-Hotel.pl – 10.04.2014
 


www.hotelinfo24.pl