Słoneczny Młyn z Bydgoszczy gospodarzem konkursu kulinarnego Trendy Chef 2014

2014-04-23, 16:42:23

III Międzynarodowy Konkurs Kulinarny Trendy Chef 2014 odbędzie się w dniu 25 kwietnia 2014 roku w hotelu Słoneczny Młyn w Bydgoszczy. Celem konkursu nominowanego do Kulinarnego Pucharu Polski 2014 jest odkrywanie, poznawanie i promowanie nowych talentów i osobowości kulinarnych – donosi Poradnik Restauratora com.pl

Organizatorzy konkursu Trendy Chef 2014 poszukiwać będą nowych trendów kulinarnych, które obowiązywać będą w polskiej gastronomii przez następny rok.

W gronie uczestników znajdą się kucharze z najlepszych polskich restauracji, w tym z tych działających na terenie hoteli. Potrawy wykreowane przez uczestników konkursu są inspiracją dla wielu spośród licznej rzeszy polskich kucharzy. ##

Organizator konkursu, Aleksander Sowa, powiedział - Tematem tegorocznego konkursu jest „Geneza" Chcemy aby nasi partnerzy, sponsorzy i goście pokazali proces powstawania ich produktów. Przedstawili historię firmy i pomysły na kreowanie dań i deserów z użyciem ciekawych produktów. Pragniemy podczas tego konkursu przejść razem z naszymi partnerami przez drogę od Natury po Nowoczesność.

W konkursie wezmą udział przedstawiciele następujących restauracji i lokali działających w hotelach i obiektach hotelarskich: Brasserie d'Or w Sopocie, Dynamic Congress Centre Wrocław, Folwark Folińscy Lubiszyn, Hotel Wellness Pro Vita Kołobrzeg, Hotel Granary Wrocław, Wodna Wieża Steampunk Pszczyna, Concept 13 Warszawa, Hotel Hilton Gdańsk i Hotel Narvil Restauracja Aruana Serock.

W składzie jury Trendy Chef 2014 pod przewodnictwem Loica Malfait, zasiądą: Sean Burbidge, Nicolas Houchet, Rafał Godziemski, Grzegorz Parczewski, Stanisław Bobowski.


Źródło: Poradnik Restauratora.com.pl



www.hotelinfo24.pl