Mandarin Oriental, Tokyo otworzy restaurację czołowej marki świata

2014-05-18, 07:09:42

Mandarin Oriental, Tokyo nawiązał współpracę ze słynnym szefem kuchni Rene Redzepi i restauracją Noma, w Kopenhadze, w Danii, która po raz czwarty w rankingu The World’s 50 Best Restaurants  zajęła czołową pozycję.

W okresie od 9 stycznia do 31 maja 2015 r., firmowa hotelowa restauracja ma być przekształcona pod potrzeby marki Noma i jej kulinarnego zespołu. Pięćdziesięciu gości będzie mogło każdorazowo zasiąść do lunchu i kolacji, aby skosztować potraw przygotowanych zgodnie z filozoficzną interpretacją japońskiej sztuki kulinarnej, sporządzanych przez zespół Noma na bazie sezonowych, lokalnie dostępnych składników.

Redzepi ma głęboką pasję i szacunek dla kuchni japońskiej. Jego długo pielęgnowanym marzeniem było przeniesienie się do Japonii, gdzie mógłby wprowadzać w życie swoją filozofię, korzystając z oryginalnych japońskich składników. ##

"Mandarin Oriental, Tokyo szczyci się oferowaniem gościom pobudzających i wyjątkowych potraw”, powiedział dyrektor generalny Anthony Costa. "Jesteśmy bardzo zadowoleni, że możemy urzeczywistnić marzenia szefa Rene Redzepi, korzystając jednocześnie z okazji zaprezentowania smaków znakomitej kuchni Noma w Japonii."


Źródło: Mandarin Oriental Hotel Group



www.hotelinfo24.pl