Do otwartych w połowie kwietnia kawiarni sieci Starbucks i restauracji KFC dołączył bar Tradycja oferujący zarówno dania tradycyjne i regionalne, ale także pizzę czy zapiekankę. Rozważana jest także decyzja o rozszerzeniu oferty o śniadania – pisze portal Tu Wrocław.com
Bar znajduje się w budynku głównym, tuż obok wyjścia w kierunku ulicy Piłsudskiego i jest czynny przez całą dobę, od poniedziałku do niedzieli.
Jako, że nowy bar jest członkiem Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Dolny Śląsk, zrzeszającego podmioty podtrzymujące tradycje kulinarne regionu oraz korzystające z produktów wytworzonych przez lokalnych przedsiębiorców, szczególny nacisk kładzie się w nim właśnie na dania tradycyjne i regionalne. ##
- Pomimo tego, że nasz lokal jest niewielki, chcemy zapewnić podróżnym i wrocławianom potrawy, których nie znajdą w pozostałych lokalach gastronomicznych na dworcu Wrocław Główny - mówi Irena Bernagiewicz-Garbera, właścicielka Tradycji.
Wśród proponowanego klientom menu znajdują się m.in.: pierś z indyka, kotlety mielone, karczek w sosie myśliwskim, kartacze z mięsem, kiszniak w sosie grzybowym, flaczki i żurek oraz codziennie inna tzw. zupa dnia. W ofercie baru znajdą się również pierogi z mięsem, szpinakiem i ruskie - wszystkie wytwarzane na bazie lokalnych produktów.
Swoją restaurację na Dworcu Głównym we Wrocławiu biedzie miała również firma McDonald’s.
Źródło: Tu Wrocław.com – 16.06.2014
|