Wars przymierza się do konceptu barów stacjonarnych na dworcach

2014-06-26, 16:51:39

Mimo niepowodzenia wcześniejszych pomysłów związanych z takimi konceptami, jak Green Patio, czy Piada Bar, które Wars próbował rozwijać w ostatnich latach, przedsiębiorstwo zamierza utworzyć 20-25 barów stacjonarnych zlokalizowanych przy dworcach kolejowych w większych miastach całego kraju – relacjonuje Portal Spożywczy.pl

Spółka Wars S.A. znana jest oczywiście przede wszystkim z sieci punktów sprzedaży  w wagonach gastronomicznych, ale w jej posiadaniu znajdują się również cztery stacjonarne bary prowadzące działalność na dworcach kolejowych. Są to bary na dworcach: Warszawa Centralna i Wschodnia, w Krakowie i w Radomiu.

Niepowodzenia związane z wcześniejszymi pomysłami nie zrażają zarządu spółki, który twierdzi, że w gastronomii trzeba co jakiś czas próbować nowych konceptów. ##

- Rozmawiamy w tej chwili z PKP o możliwościach lokalowych na dworcach, które są po modernizacji (np. Poznań czy Katowice) oraz tych, które są lub będą wkrótce remontowane. Chcemy, aby w każdym dużym mieście działał WARS Express. Mam na myśli dworce, do których przyjeżdżają pociągi PKP Intercity - tak, aby pasażerowie mogli skorzystać z naszej oferty przed, po i/lub w trakcie podróży - mówi Paweł Dudek, prezes spółki Wars S.A.

Wars jest specyficzną marką mającą konotacje sentymentalne i historyczne, obecną w świadomości klientów już od 65 lat. Tradycje te niestety mają swoje dobre i złe strony, bo firmie takiej, jak Wars, trudniej jest o zmianę jej postrzegania przez przyzwyczajonych od lat do korzystania z jej usług klientów.

- Wszyscy znają Wars, ale nie wszyscy wiedzą że mamy świeże, smaczne produkty czy kawę z ekspresu. Teraz chcemy to zmienić, choćby poprzez promocje nowego menu – dodaje Paweł Dudek. Nowe menu, o którym wspomniał prezes wprowadzone zostało od 25 czerwca i opiera się na potrawach przygotowywanych ze świeżych i regionalnych składników.


Źródło: Portal Spożywczy.pl – 25.06.2014



www.hotelinfo24.pl