Właściciele hotelu w Pałacu Cieleśnica szykują modernizację obiektu

2014-06-30, 18:42:10

Po trwającej dwa lata renowacji XIX wiecznego Pałacu Cieleśnica położonego w województwie lubelskim, w powiecie bielskim, obiekt został uroczyste otwarty 5 września 2013 roku. Obecnie jego właściciele planują modernizację oranżerii, a hotelowe udogodnienia mają się wzbogacić o nowy taras i molo – donosi portal Property News.pl

W adaptację budynku Pałacu Cieleśnica na cele hotelowe zaangażowała się firma odzieżowa Bialcon z Białej Podlaskiej. Obiekt jest własnością Barbary i Dariusza Chwesiuków, zarządzających firmą Bialcon. Pałac w Cieleśnicy nabyli w 2011 roku i przy pomocy dofinansowania unijnego w wysokości 2 milionów złotych zajęli się jego renowacją.

- W chwili obecnej jesteśmy w trakcie wyłaniania wykonawcy prac remontowo-budowlanych - powiedział portalowi Property News.pl, Jakub Chwesiuk, dyrektor marketingu firmy Bialcon. - Przewidywany koszt tej inwestycji to 600 tys. złotych. ##

Pałac wybudował Andrzej Serwiński w latach trzydziestych XIX wieku. W drugiej dekadzie XX wieku pałac zmodernizowano pod nadzorem Stanisława Różyczki de Rosenwerth, konstruktora i jednego z założycieli Podlaskiej Wytwórni Samolotów. Po drugiej wojnie światowej pałac był własnością państwową.

Hotel Pałac Cieleśnica oferuje obecnie 30 miejsc noclegowych w 10. pokojach typu Apartament Deluxe, Apartament Classic, Large Twin, Twin Executive i Twin. Pokoje utrzymane są w modernistycznej stylistyce i wyposażone m.in. w: bezprzewodowe łącze internetowe, klimatyzację, łazienkę, telefon, telewizor, sejf i mini bar.

Hotelowa restauracja serwuje zarówno wykwintne dania kuchni międzynarodowej, jak i specjały kuchni staropolskiej w nowoczesnym wydaniu, korzystając z ekologicznych produktów, z których część pochodzi z przypałacowego ogrodu. -  Pałacowa kuchnia może się poszczycić chlebem na zakwasie domowego wypieku, ziołami z własnej suszarni czy też wykonanymi tradycyjnymi metodami przetworami, powidłami, sokami i nalewkami - mówi Jakub Chwesiuk.


Źródło: Property News.pl – 30.06.2014



www.hotelinfo24.pl