Radisson Blu Hotel Kraków zdobywa kolejną wyjątkową nagrodę

2014-07-20, 06:17:30

Restauracja Milk & Co krakowskiego Hotelu Radisson Blu w akcji Rekomendacji Krakowskich Restauracji została laureatem w kategorii „Dla wymagających”. Informacja o lokalu znalazła się także w „Kraków na widelcu” – unikalnym przewodniku po krakowskich restauracjach.

W tym roku odbyła się już dziewiąta edycja akcji Rekomendacji Krakowskich Restauracji, która organizowana jest przez Urząd Miasta Krakowa we współpracy z Krakowską Kongregacją Kupiecką, Krakowskim Biurem Festiwalowym oraz Urzędem Marszałkowskim Województwa Małopolskiego. W ramach przedsięwzięcia powstaje unikalny przewodnik „Kraków na Widelcu”, w którym zarówno  turyści jak i mieszkańcy miasta bez trudu mogą odnaleźć wspaniałe miejsce na kolację, biznesowy lunch, czy organizację przyjęcia.
 
Akcja rozpoczęła się wraz z początkiem roku, kiedy restauracje, w tym restauracja Milk & Co dokonywały zgłoszeń do konkursu. Następnie przez kolejne miesiące specjalna kapituła odwiedzała wszystkie zgłoszone miejsca aby ocenić standard, poziom obsługi, różnorodność, oraz spróbować specjalności szefa kuchni. W przewodniku wyszczególnione zostały miejsca godne polecenia, w których można skosztować wspaniałych dań, polskich specjałów, czy różnorodności z kuchni światowych. ##
 
Dodatkowo miejsca wyjątkowe, szczególnie wyróżniające się zostały odznaczone w jednej z trzech dodatkowych kategorii: „magiczne miejsce”, „dla wymagających” lub „dla rodzin z dziećmi”. Restauracja Milk & Co w Radisson Blu Hotel Kraków miała przyjemność znaleźć się wśród zaledwie 3 laureatów spośród wszystkich restauracji w Krakowie, w których reprezentowany poziom może zadowolić nawet najbardziej wymagających klientów.

Uzyskany tytuł to nagroda dla całego zespołu, który swoim profesjonalizmem, zaangażowaniem i postawą zgodną z naszym międzynarodowym mottem Yes I Can każdego dnia udowadnia że oferujemy najwyższy standard obsługi. To wyróżnienie jest dla nas motywacją do jeszcze większych starań i podejmowania kolejnych wyzwań” – mówi Stanisław Bobowski, Szef Kuchni Radisson Blu Hotel Kraków.

Wśród specjalności Szefa Kuchni Milk & Co wyróżniono między innymi wspaniałe steki, znakomicie przyrządzone krewetki oraz niepowtarzalny bufet Surf & Turf, w którym goście mogą skosztować wspaniałych ryb i owoców morza prosto z europejskich targów rybnych co miesiąc wzbogacone dodatkami  z najdalszych zakątków świata.
 
Zachęcamy wszystkich Gości jak i mieszkańców miasta do skosztowania specjałów podawanych w naszej restauracji zarówno a la carte jak i w ramach bufetu Surf&Turf, który gwarantuje niezapomniane doznania kulinarne” – zaprasza Stanisław Bobowski.


Źródło: Radisson Blu Hotel Kraków – 18.07.2014
 


www.hotelinfo24.pl