Sense of Taste – debiut kulinarnego programu w Rosewood Hotels & Resorts

2014-07-20, 13:19:23

Rosewood Hotels & Resorts demonstruje swoją filozofię Poczucia Miejsca – adaptującą przez każdy obiekt należący do grupy, kulturę lokalizacji, jej historię i otoczenie – wykorzystując w tym celu między innymi nowy firmowy program kulinarny – Poczucie Smaku (Sense of Taste).

Sense of Taste proponuje niezwykłe podróże i doświadczenia kulinarne w najbardziej luksusowych hotelach i kurortach całego świata.

Spotkania Poznawcze
Prywatne podróże z przewodnikiem do ekskluzywnych miejsc w każdej lokalizacji Rosewooda oferują unikalny dostęp do lokalnych doświadczeń kulinarnych, od nurkowania na homary w Rosewood Little Dix Bay na Brytyjskich Wyspach Dziewiczych i przejażdżek hydroplanami na Salt Spring Island, poprzez naukę wyrabiania serów w Rosewood Hotel Georgia w Vancouver, po nurkowanie głębinowe w Morzu Czerwonym w Rosewood Corniche w Dżuddzie. Niezależnie od tego czy będą to doświadczenia kulinarne w Las Ventanas al Paraíso w Meksyku, czy dobieranie odpowiednich gatunków przy pomocy sommeliera w Rosewood CordeValle w Kalifornii, każdy element Poznawczych Spotkań przybliża historię i lokalne tradycje kulinarne obiektu położonego w określonej lokalizacji. ##

Partnerstwo Lokalne
Zaangażowanie partnerów Rosewooda we współpracę oparte jest na szacunku dla lokalnych rolników, miejscowych sposobów gospodarowania i dostarczania produktów najwyższej jakości. W otoczeniu konkretnego hotelu, wyznaczany jest promień obszaru, wewnątrz którego szefowie kuchni poszukują produktów do przygotowywania swoich menu. Szefowie kuchni w Rosewood Hotels & Resorts nawiązują współpracę z lokalnymi gospodarstwami rolnymi i dostawcami, którzy zaopatrują ich w świeże sezonowe produkty, mięso z okolicznych farm i ryby.

Specjalne Przyjęcia Kulinarne
Dla koneserów sztuki kulinarnej, Rosewood przygotowuje niepowtarzalne podróże, oferujące wyjątkowe, specjalistyczne restauracje, usytuowane w unikalnych i ekskluzywnych miejscach zarówno w obiektach Rosewooda, jak i poza nimi, obejmujące tak różne lokale, jak: winiarnie, restauracje w pustynnych namiotach, czy na prywatnych wyspach. Kolacje pod gwiazdami i degustacje rumu na Karaibach w Rosewood Little Dix Bay, pikniki dla smakoszy w uwielbianym przez mieszkańców Vancouver, Stanley Parku,  czy romantyczne kolacje przy kominku w Rosewood Inn of the Anasazi w Santa Fe, wszystkie te epikurejskie doświadczenia mogą być dostosowane do podniebienia i preferencji gości.


Źródło: Rosewood Hotels & Resorts



www.hotelinfo24.pl