MŚ w siatkówce: Rygorystyczne procedury żywieniowe w Angelo Hotel Katowice

2014-09-02, 18:03:53

Katowicki obiekt Angelo Hotel, który zapewnia kwaterunek międzynarodowym reprezentacjom piłki siatkowej biorących udział w Mistrzostwach Świata, ściśle przestrzega reżimów żywieniowych ustanowionych przez poszczególne ekipy – donosi portal Sport.wp.pl za Polską Agencją Prasową

W Katowicach rozegranych zostanie 30 meczów mistrzowskich, w tym finał, który odbędzie się 21 września. W pierwszej fazie grupowej w Spodku grają reprezentacje Brazylii, Kuby, Niemiec, Finlandii, Korei i Tunezji.

Poszczególne reprezentacje zakwaterowane są na osobnych piętrach hotelu, które zarezerwowane są wyłącznie dla nich. Nikt postronny nie ma możliwości dotarcia do miejsca ich kwaterunku. Windy zaprogramowano tak, że pozwalają zatrzymać się na poszczególnych poziomach wyłącznie gościom, którzy mających tam pokoje. Poza tym bezpieczeństwo hotelu zostało szczegółowo skontrolowane jeszcze przed mistrzostwami, a na czas turnieju zdecydowano o wzmocnieniu jego ochrony. ##

Nie lada wyzwaniem dla hotelowych służb gastronomicznych jest przestrzeganie procedur żywieniowych w odniesieniu do wymagań postawionych przez poszczególne zespoły. Kucharze muszą przygotowywać posiłki według specyfikacji przekazanych przez mieszkające w hotelu ekipy.

W zawodniczym menu pojawia się dużo warzyw, owoców, ryb, ryżu i makaronów. Wyłączone są natomiast potrawy ze smażonego mięsa, a obsługę kuchni poproszono o rezygnację z dań zawierających wieprzowinę.


Źródło: Sport.wp.pl – 02.09.2014; PAP



www.hotelinfo24.pl