Melia Nassau Beach planuje gruntowną renowację obiektu do 2016 roku

2014-09-07, 06:19:47

Meliá Nassau Beach na Bahamach, kurort należący do grupy Melia Hotels International rozpoczął pierwszy etap prac renowacyjnych o wartości 16 mln $. Zakończenie tego etapu spodziewane jest jeszcze w listopadzie bieżącego roku

Kurort położony przy plaży Cable Beach w Nassau, w trakcie przeprowadzanych prac modernizacyjnych będzie funkcjonował w miarę normalnie, z minimalnymi przerwami w niektórych usługach świadczonych przez obiekt. Oczekuje się, że prace remontowe na terenie całego obiektu Meliá Nassau Beach będą zakończone na początku 2016 roku. Meliá Nassau Beach będzie jedynym ekskluzywnym kurortem typu all-inclusive w okolicach Nassau, w Baha Mar.

Po zakończeniu pierwszej fazy przebudowy, Meliá Nassau Beach będzie dysponował 694. luksusowymi pokojami oferującymi nowoczesny wystrój. Kwatery uzupełnione będą tarasami lub balkonami. Ponadto, hotel zaprezentuje gościom The Level, firmową usługę Melia Hotels & Resorts oferującą wyjątkowe doświadczenia, wybrane kategorie pokoi, prywatny basen i plażę, oddzielną strefę meldunkową w Level Lounge zlokalizowaną na piętrze nad głównym lobby i możliwość indywidualnych rezerwacji w restauracji a la carte. ##

W Meliá Nassau Beach mieszczą się obecnie trzy wyjątkowe lokale gastronomiczne, w tym Aqua, z kuchnią włoską; The Market Place, restauracja z otwartą kuchnią w formie bufetu, serwująca śniadania, lunche i kolacje; i O'Grille, otwarty w porze lunchu i kolacji w swobodnym nadmorskim otoczeniu. W ramach modernizacji rozbudowany będzie taras przy The Market Place a strefa gastronomiczna uzupełniona będzie pięcioma firmowymi salami konsumpcyjnymi.

Hotelowe czwarte piętro mieścić będzie Cilantro, zabierające gości w gastronomiczną podróż do naturalnych potraw, aromatów i smaków z Meksyku; Nikkei, zaproponuje wykwintną fuzję kuchni japońskiej, kantońskiej i peruwiańskiej, z barem sushi i stolikami Tappan;  Black Angus to z kolei nowoczesna restauracja serwująca najwyższej jakości steki przygotowywane z najświeższych produktów. Bar Estavida, funkcjonujący jako centrum społecznościowe hotelu zaoferuje przekąski oraz koktajle.


Źródło: Melia Hotels International



www.hotelinfo24.pl