4 października odbyła się w hotelu Sheraton w Warszawie charytatywna kolacja Fundacji ORIMARI – „Smaki dobra”. Aktywnym udziałem w kolacji wykazało się sześć pięciogwiazdkowych hoteli, które wystawiły na licytację specjalnie przygotowane na tę okazję dania – relacjonuje portal Gazeta.pl
Efektem charytatywnej kolacji zorganizowanej przez fundację ORIMARI było zgromadzenie środków finansowych w wysokości 557 tysięcy złotych. Pochodziły one między innymi z licytacji specjalnych potraw przygotowanych przez kuchnie pięciogwiazdkowych hoteli (Bristol, Westin, Sheraton w Warszawie, Krakowie, Poznaniu i Sopocie).
Prawie pół miliona złotych przekazane zostało na zakup sprzętu medycznego w Uniwersyteckim Dziecięcym Szpitalu Klinicznym w Białymstoku, do którego rocznie trafia około 150 poparzonych dzieci. - Pieniądze przekazane przez fundację przeznaczone zostaną na utworzenie i wyposażenie stanowisk do leczenia dzieci z oparzeniami - powiedziała Eliza Bielewicz, rzeczniczka prasowa szpitala. ##
60 tysięcy zł, to wkład w projekt Road To Awareness sieci Starwood Hotels & Resorts i UNICEF, które wspomogą budowę systemów do uzdatniania wody w Somalii.
Źródło: Gazeta.pl – 14.10.2014
|