Menu hoteli Marriott zapatrzone w lokalne południowo-amerykańskie smaki

2014-10-26, 11:28:15

Marriott International prezentuje smaki Karaibów i Ameryki Południowej w menu pięciu pilotażowych w regionie hotelowych restauracji, znajdujących się w: St. Kitts Marriott Resort & The Royal Beach Casino, Renaissance Sao Paulo Hotel, Santiago Marriott Hotel, JW Marriott Hotel Lima i Aruba Marriott Resort & Stellaris Casino.

Każde menu inspirowane lokalnymi produktami dostarczanymi bezpośrednio do zainteresowanych hoteli jest dziełem ich szefów kuchni i oferuje potrawy regionalne oparte na lokalnych składnikach.

Specyficzne kulinarne dania obejmują miedzy innymi: okonia morskiego z pieczonym sercem palmy (potrawa warzywna pozyskiwana z rdzenia młodego, rosnącego pnia palmy) z orzechami brazylijskimi i nasyconą bazylią oliwy z oliwek przygotowanym przez Gaybera Silveira z hotelu Renaissance São Paulo i jarzynkę z prosięcia z jabłkowo-pigwowym puree, sokiem brzoskwiniowym i surówką z pietruszki i selera, dzieło szefa kuchni Julio Ferradasa z hotelu JW Marriott Hotel Lima. ##

"Ten regionalny program kulinarny. to naprawdę zespołowy wysiłek naszych utalentowanych kucharzy współpracujących ramię w ramię z lokalnymi dostawcami," powiedział Craig Smith, prezes Marriott International na region Karaibów i Ameryki Południowej. "Pozwoliliśmy naszym kucharzom na swobodę w wyborze potraw regionalnej kuchni i pełne wykorzystanie swoich umiejętności kulinarnych w tworzeniu oryginalnych opcji menu, które śmiało mogłyby rywalizować z najbardziej wykwintnymi restauracjami działającymi wyłącznie w branży kulinarnej."


Źródło: Marriott International



www.hotelinfo24.pl