Sopocki Sheraton wprowadza pionierski w Trójmieście pomysł tzw. Chef’s Table

2014-10-30, 15:57:09

Chef’s Table – to po prostu kolacja szefa kuchni, w trakcie której prezentowane jest jego autorskie menu składające się z kulinarnych niespodzianek i niecodziennych fuzji smaków serwowanych w przyjaznej atmosferze. Wydarzenia takie, bardzo popularne za granicą, są w Trójmieście wydarzeniem pionierskim, którego organizacji podjął się Sheraton Sopot Hotel, Conference Center & Spa – czytamy w portalu Trójmiasto.pl

W trakcie Chef’s Table rezygnuje się z typowej karty dań, zamiast której prezentowany jest autorski jadłospis przygotowany specjalnie na tę okazję przez szefa kuchni. Proponowaniem odpowiednich gatunków win dobranych do zmieniających się na stole dań zajmuje się profesjonalista w tym zakresie, czyli sommelier.

- Chef's Table to miejsce ekskluzywne, do którego przychodzimy przede wszystkim po nowe doznania smakowe. Nasi goście nie znają wcześniej menu, dlatego ważnym czynnikiem jest tutaj element niespodzianki. Ponieważ jest to nowość na trójmiejskim rynku, to już cieszy się dużym zainteresowaniem naszych klientów. Ponadto, położenie sali zapewnia bardzo intymną atmosferę, która doskonale sprzyja wszelkim spotkaniom biznesowym - powiedziała Anna Żebrowska, manager ds. marketingu i PR Sheraton Sopot Hotel. ##

W trakcie środowej (29.10.2014) kolacji Chef’s Table w sopockim Sheratonie podawano między innymi:
- przystawkę w postaci wędzonego łososia, marynowanej w cytrusach ośmiornicy, przegrzebka oraz czarnego kawioru
- carpaccio z kaczki w towarzystwie  świeżych borowików, konfitury z agrestu i jagód, szalotki gotowanej w białym winie, jeżyn, malin oraz pudru z foie gras
- smażony lucjan z komosą ryżową z sepią, duszoną kapustą pak choi, sosem z homara oraz chipsami z jarmużu
- policzki wieprzowe ze świń rasy iberico uzupełnione pure z dyni, pietruszką oraz młodymi warzywami - cukinią, marchwią, groszkiem i szparagami.

Rezerwacji na kolacje Chef’s Table należy dokonywać z dwutygodniowym wyprzedzeniem.


Źródło: Trójmiasto.pl – 30.10.2014



www.hotelinfo24.pl