Ruszył Shangri-La Sanya Resort & Spa na wyspie Hajnan w Chinach

2014-11-11, 05:20:49

Goście w każdym wieku przybywający do najnowszego obiektu wypoczynkowego w Haitang Bay - Shangri-La Sanya Resort and Spa, Hainan - odkryją raj poświęcony przyjemnościom. Nowy 340. pokojowy obiekt położony jest na działce o powierzchni 18,2 hektarów i oferuje najlepsze formy rekreacji i aktywnego wypoczynku w Haitang Bay, w tym własną Strefę Przygody i Wodny Park dla dzieci (otwarcie w listopadzie 2014 roku).

Pierwszy hotel wypoczynkowy grupy Shangri-La otwarty w Chinach kontynentalnych może się poszczycić 300. metrową dziewiczą plażą i wspaniałymi widokami na okoliczne góry i wzgórza. Jest przystosowany do indywidualnych potrzeb turystów w każdym wieku i oferuje opcje dla podróżujących wielopokoleniowych rodzin, jak i grup szukających malowniczych i stymulujących lokalizacji weselnych, spotkaniowych lub nadających się na imprezy motywacyjne.

Miejsca aktywnego wypoczynku znajdują się w dwóch wyznaczonych strefach (Oasis i Sands), gdzie do dyspozycji gości przeznaczono pięć centrów aktywności. Oprócz Parku Wodnego i Strefy Przygód, obiekt posiada dwa baseny o swobodnym charakterze; ścieżki do joggingu i trasy rowerowe; boisko do piłki nożnej plażowej; boisko do siatkówki; gry wodne; super nowoczesną siłownię, itp. ##

Pokoje znajdują się w siedmiopiętrowych skrzydłach: Ocean, Coral i Palm i utrzymane są w stylu czerpiącym inspiracje z otaczającej natury, wyposażone w drewniane podłogi, rzeźbione uchwyty do szaf wyglądające, jak muszle i złote liście. W każdym z nich znajduje się łóżko typu king-size oraz rozkładana sofa.

Baza gastronomiczna obejmuje między innymi restaurację Kon Tiki, której menu odzwierciedla nazwę „chińskich Hawajów”, jaką często określa się Sanyę. Kon Tiki oferuje dania z południowego Pacyfiku i czerpie inspirację z kultury polinezyjskiej. Całodzienna restauracja, Chuyi Wutai, proponuje autentyczne chińskie domowe potrawy, ale także potrawy kuchni międzynarodowej serwowane w sześciu salach restauracyjnych z otwartą kuchnią. W restauracji S.E.A. jej klienci mogą cieszyć się morską bryzą oraz osobiście wybierać najświeższe owoce morza.


Źródło: Shangri-La Hotels & Resorts



www.hotelinfo24.pl