Chefs Only w Hotelu Mikołajki*****

2014-11-11, 05:45:43

Pięciogwiazdkowy Hotel Mikołajki na Wyspie Ptasiej gościł około 50. kucharzy z całej Polski. W Restauracji Yachtova i salach konferencyjnych można było zobaczyć rywalizację szefów kuchni z uznanych restauracji i spróbować ich dań.
 
W ramach spotkania Chefs Only rywalizowało ze sobą ok. 50. kucharzy z różnych stron kraju. Organizatorem spotkania Szefów Kuchni było Stowarzyszenie Kucharzy Polskich i prezes Krzysztof Szulborski. Współorganizatorem i koordynatorem kulinarnej imprezy, a jednocześnie gospodarzem, był Tomasz Milewski, Szef Kuchni Hotelu Mikołajki.

Razem z prezesem Stowarzyszenia Kucharzy Polskich Krzysztofem Szulborskim i Anetą Tyczyńską, zajmującą się marketingiem i PR oraz promocją wydarzeń kulturalnych z ramienia Stowarzyszenia, postanowiliśmy zorganizować pierwsze w Polsce wydarzenie branżowe dla Szefów Kuchni topowych restauracji oraz cukierni w Polsce, gdzie nie będą musieli ze sobą konkurować w gastronomii, a wręcz przeciwnie – wymieniać się doświadczeniami i uczyć się od siebie – mówi Tomasz Milewski. – Chefs Only zburzył mur rywalizacji gastronomicznej. W ciągu dwóch dni pokazaliśmy, że Szefowie Kuchni mogą się świetnie ze sobą bawić, wspólnie gotować i uczyć się od siebie, a rywalizować na innych płaszczyznach, takich jak np. paintball. Spotkanie odniosło duży sukces, a my wpisaliśmy Chefs Only w branżowy kalendarz jako coroczne wydarzenie – podkreśla Tomasz Milewski. ##
 
Celem spotkania było połączenie gotowania, nauki i integracji poprzez wspólną zabawę i rywalizację w konkurencjach niezwiązanych z gotowaniem – organizatorzy przewidzieli wiele atrakcji, wśród których znajdowała się gra terenowa zawierająca takie aktywności jak paintball, quady oraz rejs statkiem. Zwieńczeniem dnia było wspólne gotowanie. Szefowie zaprezentowali różne style i smaki oraz różnorodność technik i wykorzystanie produktów. Z grupy Szefów Kuchni wyłonione zostały również osoby do kolejnej edycji programu rozrywkowo-kulinarnego Top Chef emitowanego na kanale Polsat.
 
Gospodarzem wydarzenia Chefs Only był Hotel Mikołajki – pięciogwiazdkowy kompleks apartamentowo-hotelowy z prywatną mariną położony w samym sercu Krainy Tysiąca Jezior. Hotel na Wyspie Ptasiej oferuje wszystkim gościom szereg usług i atrakcji, takich jak restauracja Yachtova, Pub New Island, Club After z kręgielnią i bilardem, grill na świeżym powietrzu, Spa & Wellness, strefę rekreacyjną i basen, Świat Saun, VIP Room.

Wsparcia udzieliły firmy: Tom-Gast, Farm-Frites,ChemaN, Kruszwica, Sokołów, Kuchnie świata, Debic, Patiserka.com, Grupa Ren, Jumar, Pinguin, 180s Przystań Żeglarska, Mona Kontra, Smarten,Willa Win, Stock, Hurtownia warzyw i owoców E. Stachelek.


***
Położony na Ptasiej Wyspie, pięciogwiazdkowy Hotel Mikołajki został otwarty w połowie września 2013 roku. Ta prestiżowa inwestycja Grupy Kapitałowej INPRO S.A. wyróżnia się nie tylko niezwykłą lokalizacją, ale także standardem usług i niebanalną architekturą. W Hotelu Mikołajki znajduje się 78. pokoi i 24. apartamenty, profesjonalne SPA, basen, sauny i łaźnie, dwie restauracje, trzy sale konferencyjne oraz marina. Unikalność i atrakcyjność lokalizacji, gwarantuje marina z 38 miejscami do cumowania z całodobowo czynnym bosmanatem, dostępna dla wszystkich żeglarzy. Apartamenty znajdujące się na parterze posiadają własne stanowisko cumownicze, do którego można się dostać bezpośrednio z tarasu. Hotel Mikołajki dysponuje trzema salami konferencyjnymi, które powstały na półwyspie. Sale można łączyć otrzymując powierzchnię niespełna 350 mkw. Obok nich znajduje się Restauracja Yachtova o wielkości 300 mkw. z własnym tarasem. Pomieszczenia konferencyjne w połączeniu z restauracją tworzą salę bankietową mieszczącą około 500 osób.


Źródło: Tauber.com.pl – 07.11.2014
 


www.hotelinfo24.pl