Sztuka teatralna ręka w rękę ze sztuką kulinarną w restauracji Tabun pod Gdańskiem

2014-11-24, 16:32:11

Na oryginalny sposób pozyskania gości do swojego lokalu Tabun w miejscowości Otomin w bezpośrednim sąsiedztwie Gdańska wpadła właścicielka tej restauracji, która postanowiła z wnętrz lokalu uczynić scenę teatralną goszczącą aktorów grających w tak nietypowej scenerii sztukę Paula Barza – relacjonuje portal Trójmiasto.pl

Choć restauratorzy prześcigają się w sposobach przyciągania klientów do swoich lokali organizując między innymi kolacje tematyczne oferujące specjały ze wszystkich stron świata, czy też kolacje z udziałem muzyków, czy śpiewaków („Śpiewająca obsługa w nowej restauracji hotelu Holiday Inn Kraków City Center”), to pomysł odegrania sztuki teatralnej w restauracji, gdzie aktorzy mieszają się z klientami lokalu, wydaje się być jednym z najbardziej oryginalnych.

Na taki pomysł wpadła zaś Agata Falkiewicz, właścicielka restauracji Tabun w Otominie. Pomysł był prosty – skoro nie wszyscy mają czas na odwiedziny w teatrze, to być może wieczór w restauracji, gdzie oprócz dobrej kuchni podziwiać można grę aktorów, będzie dobrą alternatywą. ##

Zgodnie z planem sala restauracyjna zamieniła się w scenę teatralną, na której zaprezentowano sztukę „Kolacja na cztery ręce” Paula Barza w reżyserii Piotra Dąbrowskiego, z Mirosławem Zbrojewiczem i Piotrem Dąbrowskim w rolach głównych.

W kolacyjnym teatralnym menu znalazły się m.in. pieczone kurczaki, serca karczochów z masłem, szparagi z boczkiem, pasztet z dziczyzny czy domowe wędliny, a także ostrygi, ślimaki w maśle czosnkowym i krem z białych warzyw, przyprawiony oliwą truflową. Finałem wieczoru było pieczone prosię nadziewane kaszą gryczaną, podane z zasmażanymi buraczkami. Chętni na kolację połączoną ze spektaklem teatralnym płacili za bilet 200 zł.


Źródło: Trójmiasto.pl – 24.11.2014



www.hotelinfo24.pl