Projekt Kuchnia - slow-foodowy raj w Starym Browarze.

2014-12-29, 15:32:52

Na Dziedzińcu Sztuki w Starym Browarze pojawiło się miejsce, które ucieszy wszystkich, którzy cenią zdrowe jedzenie oparte na składnikach najwyższej jakości, pochodzących ze sprawdzonych upraw i od lokalnych producentów. „Projekt Kuchnia” to restauracja prowadzona przez chefa Bartłomieja Kuzianika, który gotował m.in. dla prezydenta Baracka Obamy i delikatesy z ekologicznymi przysmakami na co dzień i wyjątkowe okazje.

Wszystkie produkty, które znaleźć można w „Projekt Kuchnia” pochodzą ze sprawdzonych źródeł. Nie ma tu produktów anonimowych, wytwarzanych masowo. Producenci serów, wędlin, przetworów, warzyw i owoców, przypraw oraz wielu innych przysmaków to wyłącznie małe gospodarstwa prowadzące działalność ekologiczną. W restauracji wiele potraw bazuje na lokalnych, wielkopolskich produktach. Na śniadanie zjeść tu można np. jajka od kur z wolnego wybiegu i eko jogurt z granolą, na obiad  stek z polędwicy wołowej z pieczonymi ziemniakami z rozmarynem, dynią i sosem pieprzowym czy grillowanego bakłażana podawanego z soczewicą, jarmużem i truflami, a dzieci zjedzą tu np. rosół z kury, której nikt nie podawał antybiotyków i monotonnej, szybko tuczącej paszy.
 
Do tego, oprócz wyjątkowej w Poznaniu oferty kulinarnej, „Projekt Kuchnia” to także ciekawe miejsce samo w sobie. Projekt wnętrza jest bardzo chłodno nowoczesny – jasny, pastelowy, loftowy, ale dzięki pomocnej i świetnie znającej oferowane produkty i dania obsłudze – zarówno w części delikatesowej jak i restauracyjnej – można tu znaleźć autentyczne ciepło i poczuć się prawdziwie zaopiekowanym. ##

„Projekt Kuchnia” zajmuje powierzchnię blisko 190 m2 i znajduje się na Dziedzińcu Sztuki Starego Browaru, gdzie obok „Piano Bar” z chefem Roop Lal Balu, „Weranda Lunch and Wine” rodziny Ponińskich, „Le Targ Bistro && Bar” pań Kartowicz, „Art Sushi” i pobliskiej restauracji „Blow Up Hall 5050” z chefem Tomaszem Purolem, tworzy jedyne w Poznaniu skupisko autorskich restauracji, w których najwyższa jakość produktów oraz dbałość o to, by pochodziły ze sprawdzonych źródeł jest priorytetem.


Źródło: Stary Browar 5050.com – 29.12.2014
 


www.hotelinfo24.pl