QLT Restaurant and Bar otworzy wiosną restaurację Bierhalle w Lublinie

2015-01-07, 17:32:49

Do sieci polski restauracji marki Bierhalle składąjącą się obecnie z sześciu lokali, dołączy wiosną przyszłego roku restauracja w Lublinie. Obiekt zlokalizowany będzie przy ul. Wróblewskiego, w miejscu gdzie wcześniej funkcjonowały sklepy odzieżowe – donosi portal Dziennik Wschodni.pl

Nowa lubelska restauracja rozlokuje się na trzech poziomach, na powierzchni około 800. metrów kwadratowych. – W piwnicy powstanie leżakownia. Na parterze warzelnia i część restauracyjna. Do dyspozycji gości będzie też pierwsze piętro, a na drugim będzie kuchnia – mówi Jerzy Becz, prezes spółki QLT Restaurant&Bar, właściciela Bierhalle.

Wystrój lokali Bierhalle nawiązuje do słynnych, tradycyjnych bawarskich karczm. Do tradycji nawiązuje także produkcja piwa wykorzystująca stare sprawdzone metody wytwarzania złocistego trunku opierające się wyłącznie na czterech składnikach, którymi są: woda, słód, chmiel i drożdże. ##

Atrakcją dla klientów będzie możliwość podpatrywania procesu powstawania piwa. Za szybą będzie można oglądać kadzie, w którym fermentuje i leżakuje piwo, a będzie to o tyle łatwiejsze, że jeden ze zbiorników fermentacyjnych wykonany będzie ze szkła.

Bierhalle, to nie tylko piwo. Klienci lokalu będą mogli zamówić również coś do zjedzenia. Potrawy przygotowywane będą według koncepcji opracowanej przez znanego szefa kuchni Kurta Schellera. Bierhalle będzie trzecią restauracją w Lublinie warzącą swoje własne piwo. Od kilku lat działa tu Grodzka 15 na Starym Mieście i browar Lwów (ul. Bronowicka 2).


Źródło: Dziennik Wschodni.pl – 07.01.2015



www.hotelinfo24.pl