Oficjalne otwarcie hotelu marki Hyatt Regency w Stambule

2015-01-20, 06:47:50

Hyatt Hotels Corporation poinformował o oficjalnym otwarciu Hyatt Regency Istanbul Atakoy, trzeciego markowego hotelu Hyatta w Stambule, dołączającego do Grand Hyatt Istanbul i Park Hyatt Istanbul Maçka Palas. Otwarcie tego pięciogwiazdkowego hotelu oznacza powrót marki Hyatt Regency do tego ważnego centrum handlowego i popularnej tureckiej miejscowości turystycznej.

Współczesny design hotelu opracowany został z myślą o gościach, na bazie koncepcji styku kultur Wschodu i Zachodu – „East meets West”. Zainspirowany długą i bogatą morską historią kraju, sięgającą imperium osmańskiego i nie tylko, tradycyjne i regionalne elementy są wyeksponowane na terenie całego hotelu. Design Hyatt Regency Istanbul Atakoy odzwierciedla naturalne przepływy wody na zewnątrz i wewnątrz budynku, oferując wszystkim gościom prawdziwie pokrzepiające doświadczenie.

Hyatt Regency Istanbul Atakӧy dysponuje 284. przestronnymi pokojami, w tym 30. apartamentami z widokiem na miasto i Morze Marmara. Wszystkie pokoje, o powierzchni od 31 do 230 metrów kwadratowych, utrzymane są w nowoczesnym i eleganckim wystroju. Nowoczesne elementy wraz z zaokrąglonym tureckim designem i widokiem na sąsiedni zabytkowy skład broni, pozwala gościom na poczucie więzi z tym pięknym, historycznym miastem. Każdy pokój oferuje bezpłatny dostęp do Internetu, 42. calowy telewizor HDTV, kabinę prysznicową i oddzielną wannę. Wszystkie apartamenty wyposażone są również w oddzielną kuchnię, salon i jadalnię. ##

Hyatt Regency Istambuł Ataköy zaprasza gości do smakowania potraw pochodzących z różnych międzynarodowych kuchni, przygotowywanych przez renomowanych ekspertów kulinarnego zespołu Hyatta. Brizo – wschodnio-śródziemnomorska restauracja znajdująca się na poziomie lobby, oferuje gościom spektakularne widoki na Morze Marmara dostępne zarówno z wewnętrznej, jak i zewnętrznej części lokalu i pokazy kulinarne, w trakcie których kucharze tworzą dynamiczne dania korzystając z autentycznych, oryginalnych metod gotowania i świeżych, sezonowych składników. Vue - tętniąca życiem strefa recepcyjno-wypoczynkowa z barem znajduje się na 17. piętrze hotelu i także zaprasza na panoramiczne widoki na Morze Marmara. Na otwartym tarasie goście mogą cieszyć się unikalnymi koktajlami i znakomitym wyborem sałatek ceviche oraz amerykańskimi przekąskami tapas.

Hotel oferuje ponadto obszerne zaplecze konferencyjne i spotkaniowe, w tym salę balową o powierzchni prawie 3 500. metrów kwadratowych, która może pomieścić do 1200. osób.


Źródło: Hyatt Hotels Corporation



www.hotelinfo24.pl