Oparte na oryginalnej recepturze piwo o posmaku cukru trzcinowego ma być nowym hitem Browaru Pilsweiser (dawniej Grybów). Oprócz kontynuowania tradycji produkcyjnych browaru założonego na początku XIX wieku, jego sukcesor firma Pilsweiser S.A. ma w planach również uruchomienie hotelu i ośrodka spa – donosi Portal Spożywczy.pl
Nowe piwo o posmaku cukru trzcinowego kierowane jest zarówno do młodych konsumentów, poszukujących nowych smaków wśród tradycyjnej oferty piwowarskiej, jak i do kobiet, które coraz częściej przekonują się do walorów złocistego trunku. Piwa Pilsweizer można kupić w sieciach handlowych Real, Kaufland i Alma.
Obecny browar kultywuje tradycje browaru założonego w Siołkowej w roku 1804. W 2005 roku Browar Grybów zakupiony został przez Ivana i Andreja Chovanców, którzy postawili na rozwój firmy i doprowadzili do ustabilizowania jego pozycji rynkowej. ##
Oprócz produkcji piwa pojawiły się także plany hotelowe. Zgodnie z nimi na bazie zrewitalizowanych budynków starego browaru powstać miałby trzypiętrowy hotel dysponujący 80. pokojami i apartamentami. Na parterze działać miałaby restauracja na 150 osób, a w podziemiach kawiarnia-pub. Klimatyzowane zaplecze konferencyjne znalazłoby się na pierwszym piętrze. Planowana jest również strefa spa.
Źródło: Portal Spożywczy.pl – 11.02.2015
|