Już w marcu bieżącego roku zamek w Dubiecku, miejscowości położonej w województwie podkarpackim, w powiecie przemyskim nad Sanem, zaprosi uczestników nowo projektowanych imprez kulinarnych poświęconych kuchni dworskiej i daniom myśliwskim – relacjonuje portal GospodarkaPodkarpacka.pl
Już w marcu bieżącego roku na zamku w Dubiecku, gdzie funkcjonuje obecnie luksusowy hotel i centrum konferencyjne, odbędą się: I Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej im. Hanny Szymanderskiej oraz I Edycja Dań Dworskiej Kuchni Myśliwskiej.
Festiwal odbywać się będzie co roku przed Świętami Wielkanocnymi umożliwiając startującym w nim uczestnikom z branży gastronomicznej przedstawienie polskich tradycji kulinarnych. ##
W trakcie imprezy będzie można wziąć udział w: Jarmarku Myśliwskim, tematycznych prelekcjach, pokazie kulinarnym kuchni myśliwskiej, konkursie kulinarnym dla szkół i konkursie dla profesjonalistów, który pretenduje do eliminacji Kulinarnego Pucharu Polski.
Źródło: GospodarkaPodkarpacka.pl – 11.02.2015
|