Podmorska restauracja Ithaa świętuje 10. rocznicę działalności

2015-02-24, 12:35:29

Dekadę temu, restauracja Ithaa działająca w ramach Conrad Maldives Rangali Island została spektakularnie "zatopiona" na głębokość pięciu metrów w wodach Oceanu Indyjskiego i od tego czasu stała się mekką dla miłośników kulinariów, kultury i architektury. Przypominając perłę skrytą pod falami (Ithaa, to w języku maledwiskim właśnie "perła") proponuje unikalne wnętrza okolone akrylowymi ścianami, umożliwiającymi podziwianie panoramicznych widoków przez klientów tego wyjątkowego lokalu.

Ithaa stała się pierwszą na świecie podmorską restauracją w stylu akwarium – urzekającą klientów przepięknymi widokami na otaczające laguny, rafy i ryby tropikalne. Niezmiennie uznawana za jedną z najpiękniejszych restauracji na świecie, Ithaa szybko staje się turystyczną ikoną XXI wieku, nie jest więc zaskoczeniem, że jako jeden z najdroższych i najbardziej ekskluzywnych gastronomicznych obiektów, jest również idealnym miejscem do prezentacji najlepszych gatunków win.

Dla uczczenia daty otwarcia restauracji, która przypada 15 kwietnia, Ithaa będzie gospodarzem kolacji prezentującej znakomite wina Chateau Margaux. Tradycje winiarni Château Margaux sięgają XVII wieku. Obiekt znany jest zarówno ze swoich winogron, jak i oszałamiających cen. Butelka  Chateau Margaux z 1787, została sprzedana za 225.000 dolarów. Château Margaux została zaproszona do zorganizowania kolacji w Conrad Maldives, po raz pierwszy. ##

Kamal Malik, szef hotelowych sommelierów, powiedział: "Ithaa na Malediwach wyznacza kulinarne trendy, będąc pierwszym lokalem zdającym sobie sprawę z tego, że tak odległe miejsce nie musi być pozbawione wyśmienitej kuchni i dobrych win.


Źródło: Conrad Hotels & Resorts



www.hotelinfo24.pl