Obradowali przedstawiciele sieci Dziedzictwa Kulinarnego Warmii Mazur i Powiśla

2015-03-16, 17:36:59

W dniach 25-26 lutego 2015 roku obradowali przedstawiciele organizacji zrzeszonych w regionalnej sieci Dziedzictwa Kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla. Zebrani podsumowali projekty promujące sieć Dziedzictwa realizowane od 2010 roku i omówili priorytety działań na najbliższą przyszłość – pisze portal Warmia.Mazury.pl

Gospodarzem spotkania był Gościniec pod Dębem w Wilimach koło Biskupca. W spotkaniu uczestniczyli również, jako goście przedstawiciele: Zarządu Województwa Warmińsko-Mazurskiego, właściciela regionalnej licencji znaku Dziedzictwo Kulinarne oraz Centrum Badania Żywności Naturalnej i Tradycyjnej UWM w Olsztynie.

W trosce o wysoką jakość produktu członkowie Dziedzictwa Kulinarnego WMP zamierzają zaostrzyć warunki przystępowania do sieci oraz weryfikację wniosków o odnowienie członkostwa. ##

Zaproszeni goście z Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa oraz Agencji Rynku Rolnego omówili działania wspierające uczestnictwo rolników w unijnych i krajowych systemach jakości, związane z refundacją kosztów przystąpienia do systemu.


Źródło: Warmia.Mazury.pl



www.hotelinfo24.pl