Wręczono nagrody Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej

2015-04-07, 17:11:54

Potwierdzeniem mistrzowskiej klasy Witolda Iwańskiego, szefa kuchni z restauracji Aruana prowadzącej działalność w Hotelu Narvil Conference & Spa w Serocku, jest nagroda Prix au Chef de L’Avenir przyznana przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną – pisze Gazeta Powiatowa.pl

Uroczyste wręczenie nagród odbyło się w dniu 30 marca 2015 roku w Hotelu Narvil Conference & Spa w Serocku. Académie Internationale de la Gastronomie przyznała swoje wyróżnienia osobom i instytucjom wyróżniającym się na obszarze danego kraju międzynarodowym poziomem.

Nagrody AIG Prix 2015 otrzymali w tym roku: ##

- Prix au Chef de L'Avenir: Witold Iwański (Aruana Restaurant, Hotel Narvil, Serock)
- Prix au Sommelier: Marcin Kur (Restauracja Platter by Karol Okrasa, Warszawa)
- Prix de la Litérature Gastronomique: Łukasz Modelski, "Piąty smak. Rozmowy przy jedzeniu."
- Prix Multimedia: Jan A.P. Kaczmarek, Poznań International Film & Music Festival 2011

Wśród wyróżnionych znalazł się również przewodnik Gault & Millau Polska w dowód uznania za przyczynianie się do popularyzacji polskiej gastronomii na świecie


Źródło: Gazeta Powiatowa.pl



www.hotelinfo24.pl